BAHAĆENJE: Tomin sin spiskao pet miliona na brčkanje!
Foto: Marina Lopičić, Fonet/Nenad Đorđević

Ovako „posluje“ Radomir Nikolić

BAHAĆENJE: Tomin sin spiskao pet miliona na brčkanje!

Politika -

Iako je pred bankrotom, Kragujevac zaključio višemilionski ugovor s hotelom „Šumarice“ koji uz usluge smeštaja i restorana uključuje i korišćenje velnes centra

Grad Kragujevac, s Radomirom Nikolićem na čelu, iskeširaće oko pet miliona dinara (bez PDV) za ugostiteljske usluge u lokalnom hotelu koje uključuju i korišćenje velnes centra sa saunom, parnim kupatilom i džakuzijem! I to iako je Kragujevac godinama bukvalno pred bankrotom!

Naime, grad koji predvodi sin bivšeg predsednika Srbije Tomislava Nikolića zaključio je 9. februara ugovor sa HTD „Šumarice“ ugovor u vrednosti 4.999.999 dinara (bez PDV) ili oko šest miliona dinara sa PDV koji, pored usluga smeštaja i restorana, uključuje i korišćenje velnes centra i sportske hale uz 50 odsto popusta u tom hotelu u narednih godinu dana.

Poziv za podnošenje ponuda objavljen je 1. februara, a čelnici Kragujevca su ispostavili zanimljive prohteve.

foto: Marina Lopičić

16 različitih poslastica

Posebnu pažnju posvetili su meniju - osim niza najraznovrsnijih predjela, sireva i supa, gotovih jela iz domaće i internacionalne kuhinje sa navedenom gramažom obroka, tražili su da imaju u ponudi i 23 glavna jela (od svinjskih rebara sa medom i žalfijom do junećih bifteka u sosu od vina i trešanja). Uz specijalitete sa roštilja, pečenje i salate, pice i paste, insistirali su i na 16 različitih poslastica i izboru od osam vrsta riba... Zahtevali su da od niza (bez)alkoholnih pića - aperitiva, žestine, rakije, likera... u ponudi bude i 31 vrsta vina i 10 različitih piva.

Gradonačelnik Nikolić kaže za Kurir da Kragujevac obeležava 200 godina otkako je proglašen prvom prestonicom moderne Srbije, „istorijsku činjenicu na koju smo mi, Kragujevčani, izuzetno ponosni“, te da jubilej obeležavaju nizom manifestacija i očekuju mnoštvo gostiju, „pa nema smisla da se brukamo“.

foto: Fonet/Nenad Đorđević

Sarkazam gradonačelnika

- Moram priznati da je bilo teško doneti pravu odluku. Dvoumili smo se da li da gradonačelnike gradova pobratima koje Kragujevac ima širom sveta, ambasadore, investitore i druge ugledne goste razmeštamo po kućama članova gradskog veća, načelnika uprava i zaposlenih u javnom sektoru. Pošto bi to bio svetski presedan, odlučili smo se za hotelski smeštaj, kako se to svuda i radi. Ako smo pogrešili, molim da mi kažete koje to još mogućnosti postoje, da grešku dogodine ispravimo - navodi Nikolić i dodaje da je 50.000 evra ugovorni okvir, ne obaveza:

- A za ove tri godine, koliko sam ja gradonačelnik, samo na gorivu smo uštedeli četiri puta više novca.

Dragan Dobrašinović

UMESTO ŠTEDNJE - RASIPANJE

Predsednik Koalicije za nadzor javnih finansija Dragan Dobrašinović kaže da čelnici Kragujevca, umesto da štede i smanjuju troškove, idu u duboki finansijski kolaps:

- Bukvalno su „na aparatima“, Vlada im pomaže vadeći novac iz Robnih rezervi da prežive, a oni se bahate nepotrebnim menijima i spa centrima.

Biljana Bojić - Foto: Marina Lopičić; Fonet/Nenad Đorđević

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track