VUČIĆ ODGOVORIO HRVATSKIM NOVINARIMA: Poniznost nećete videti
Foto: Marina Lopičić

POSETA HRVATSKOJ

VUČIĆ ODGOVORIO HRVATSKIM NOVINARIMA: Poniznost nećete videti

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ušao je u raspravu sa hrvatskim novinarima, koji su u insistirali na njegovom govoru u Glini 1995. godine.

Upitan da li će se izviniti zbog tog govora, srpski predsednik je rekao da "tu vrstu poniznosti od njega neće videti".

Na konferenciji nakon razgovora sa Srbima u Vrginmostu, novinari iz Hrvatske su ga nekoliko puta pitali o tom govoru, u kom je obećao da "Srpska Krajina i Glina nikada neće biti Hrvatska" i da "ustaška vlast tu neće moći da dođe".

Vučić je najpre rekao da mu je pitanje o Glini i tome da li smatra da je to "sprski grad kao 1995. godine", od kako je stigao u Hrvatsku postavljeno više puta, a onda je izjavio: “Mera vaše podrške i poštovanja je direktno proporcionalna meri poniznosti koju očekujete od nekog ko je došao. Ali, tu vrstu poniznosti i straha, i potrebe da vam se dodvoravam nikada od mene nećete videti", rekao je Vučić. Zatim je rekao da je tokom posete Zagrebu bio pristojan, odgovoran i učtiv i da ne želi da na uvrede i klevete odgovara uvredama i klevetama. "I danas sam slučao o sebi najgore stvari i neistine. Ali, neću da odgovaram. Nemoguće je da je to jedino što imate da me pitate", rekao je on. Vučić je rekao i da Hrvatska i Srbija nemaju drugih spornih pitanja oko granice osim 36 kilometara na Dunavu, a zatim je ponovio je ono što je rekao i nakon sastanka sa hrvatskom predsednicom Kolindom Grabar Kitarović da Srbija i Hrvatska "imaju potpuno različite poglede na to šta se dešavalo pre 23 i 28 godina, ali da to ne znači da ne bi trebalo da pričamo i razgovaramo".

(Kurir.rs)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR VESTI UŽIVO: Ovako je Vučić odgovorio hrvatskom novinaru: " Taj Film nećete da gledate"

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track