(FOTO) ODLIKOVANJE: Dodik odlikovao Vučića ordenom RS na ogrlici, pogledajte kako izgleda najviši državni orden Srpske
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

izraz poštovanja i zahvalnosti

(FOTO) ODLIKOVANJE: Dodik odlikovao Vučića ordenom RS na ogrlici, pogledajte kako izgleda najviši državni orden Srpske

Politika -

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik uručio je danas predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću Orden Republike Srpske na ogrlici - najviši državni orden RS.

Predsedniku Srbije orden je uručen za naročite zasluge u razvijanju i učvršćivanju saradnje i političkih odnosa između Srbije i Republike Srpske, kao i za nemerljiv doprinos u borbi za fizički i duhovni opstanak, afirmaciju i razvoj RS.

foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Dodik: Orden izraz poštovanja i zahvalnosti Vučiću

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik čestitao je danas predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću Dan državnosti Srbije i poručio da je odlikovanje, orden Republike Srpske na ogrlici, koje mu je dodelio izraz poštovanja za sve što je učinio za RS.

"Odlikovanje je izraz poštovanja za ono što ste učinili za RS, u saradnji koju imamo na institucionalnom nivou, u razumevanju uslova u kojima RS radi i funkcioniše i u svojoj pomoći u mnogo pojedinačnih projekata koje ste podržali u RS", rekao je Dodik.

foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

On je istakao da Srpska ceni Vučićev doprinos tome da je saradnja Srbije i RS danas najbolja, najvidljivija na projektima koje su zajednički realizovani.

"Ali nam uvek i više od tih projekata znači dobrodošlica koju osećamo kada dolazimo i podrška Dejtonskom mirovnom sporazumu i politici Srbije prema BiH", podvukao je Dodik.

Kako je rekao, u RS dobro razumeju okvir koji se često ističe, da Srbija ceni teritorijalni integritet BiH i poštuje Dejtonski sporazum, a da voli Republiku Srpsku.

"Naravno, mi to čitamo na najbolji način i to je deo naše emocije koju imamo prema Srbiji i vama lično", rekao je Dodik.

foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Naznačio je da je Vučiću odlikovanje dodeljeno jer je samopregorno, vršeći funkciju premijera i sada predsednika Srbije, činio sve da se odnosi poboljšaju, da se reše mnoga pojedinačna pitanja, te da su zajedničke odluke dale rezultate i pomake da se reše pitanja za obične ljude.

"Vaš doprinos tome je nesumnjiv i želim da vam se zahvalim u ime RS i čestitam vam Dan države Srbije", rekao je Dodik i dodao da taj datum i u RS doživljavaju kao svoj dan.

(Kurir.rs/Tanjug/Tanjug/Dragan Kujundžić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) STIGLI PREDSEDNIK I PATRIJARH! Na proslavu Dana državnosti stigao državni i crkveni vrh

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track