VUČIĆ RAZGOVARAO SA AMERIČKIM SENATOROM Džonson: Svaki dogovor mora biti pravedan za sve strane!
Foto: Tanjug Dimitrije Goll

o bilateralnoj saradnji

VUČIĆ RAZGOVARAO SA AMERIČKIM SENATOROM Džonson: Svaki dogovor mora biti pravedan za sve strane!

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je večeras, u vili Mir, američkog senatora Rona Džonsona koji je posle sastanka poručio da svaki dogovor mora biti pravedan za sve strane, mora uzeti u obzir budućnost svih.

On je ponovio da se prošlost ne može zaboraviti, ali da narodi na Balkanu treba da oproste, koliko god bilo teško, da bi išli ka prosperitetenijoj budućnosti.

"Svi moramo gledati u budućnost, niko neće zaboraviti prošlost, to nikada ne bih tražio, ali tražim da svi narodi u regionu oproste da bi svi imali sjajniju budućnost. Svaki dogovor mora biti pravedan za sve strane, mora uzeti u obzir budućnost svih", rekao je Džonson novinarima u vili "Mir".

Kako kaže, u Beogradu je da se "obavesti, informiše i osnaži odnos sa Vučićem, kako bi razumeo ideje i težnje Srbije", dok ide ka miru i prosepritetu.

Istakao je da je još prilikom susreta sa predsednikom Vučićem u Vašingtonu odmah procenio da je on pravi lider.

"Odmah sam procenio da je pravi lider i da ima hrabrosti da rukovodi, ne samo na dobrobit naroda Srbije, nego svih u regionu. A to će doneti dobrobit i celom svetu", poručio je Džonson.

Zahvalivši se Vučiću na gostoprimstvu, dodao je da je i američki predsednik Vudro Vilson pre 100 godina ukazao na značaj koji Srbija iam za mir u regionu i svetu.

Vučić i Džonson sastali su se već tri puta u proteklih osam meseci, a američki senator je srpskog predsednika u više navrata nazivao ključnim liderom u regionu.

Predsednik Srbije sastao se sa senatorom iz Vinskonsina tokom posete Vašingtonu u julu prošle godine.

foto: Tanjug Dimitrije Goll

Republikanac Džonson i demokratski senator iz Konetiketa Kris Marfi rekli su tada da je stav zvaničnog SAD da otvorena pitanja na Balkanu ne mogu biti rešena bez liderstva Beograda, a da je predsednik Vučić u poziciji da bude taj lider.

Senatori su, nakon sastanka sa predsednikom Srbije, istakli da u Vašingtonu odlično razumeju koliko je važno da SAD, Srbija i EU ojačaju saradnju.

Džonson je, potom u avgustu, prilikom posete Beogradu, rekao da je došao u Srbiju jer je shvatio koliko je od ključnog značaja Vučićevo vođstvo i koliko je od velikog značaja Srbija za regionalni mir i stabilnost.

Američki senator je večeras kod predsednika Srbije došao u pratnji ambasadora SAD Kajla Skota.

Kurir.rs/Tanjug

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) 24 LISTE NA BEOGRADSKIM IZBORIMA: Evo ko nije ispunio uslove i neće ga biti na biralištima!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track