KRENUO DEDINIM STOPAMA, PA POBRAO OVACIJE SOCIJALISTA: O Slobinom unuku Marku (19) malo se šta zna, a evo šta misli o politici i kako sebe vidi u budućnosti
Foto: Damir Dervišagić, Profimedia

Sa majkom Milicom Gajić se pojavio na konvenciji SPS u hali Pinki

KRENUO DEDINIM STOPAMA, PA POBRAO OVACIJE SOCIJALISTA: O Slobinom unuku Marku (19) malo se šta zna, a evo šta misli o politici i kako sebe vidi u budućnosti

Politika -

Kada je Slobodan Milošević 2006. umro, njegov unuk Marko imao je svega sedam godina. Dvanaest godina posle, Marko (19) pobrao je najviše ovacija na izbornoj konvenciji Socijalističke partije Srbije, u nedelju u zemunskoj hali Pinki.

foto: Damir Dervišagić

Kako saznajemo, Marko je uspešno završio gimnaziju u Požarevcu, a potom i upisao Pravni fakultet, jer mu je želja oduvek bila da nastavi stopama svog dede.

foto: Dragana Udovičić

Kada je 2017. godine proslavio punoletstvo, ekskluzivno za Kurir otkrio je da ne razmišlja o bavljenju politikom, jer je ona njemu i njegovoj porodici nanela mnogo zla.

(FOTO) ISTI DEDA! SLOBIN UNUK DOBIO NAJVEĆI APLAUZ U PINKIJU: Pogledajte kako izgleda Marko Milošević junior, koji je sa majkom došao da podrži SPS!

Ipak, on se sinoć pojavio na mitingu socijalista i kao što se na fotografijama vidi, veoma liči na svoga dedu, bivšeg predsednika Srbije.

foto: Damir Dervišagić

Doduše nosi bradu i drugačiju frizuru. Na konvenciji SPS pojavio se sa majkom, Milicom Gajić, a okupljeni članovi i simpatizeri pozdravili su ih burnim aplauzom.

foto: Dragana Udovičić

On je nedavno u razgovoru za Kurir otkrio da je uveren da je njegov deda do smrti bio dosledan svojim idejama, maksimalno posvećen porodici i neko ko je iskreno voleo svoju zemlju.

UNUK SLOBODANA MILOŠEVIĆA ZA KURIR Marko: Politika mi je donela zlo, ali ću u SPS zbog dede

Miloševićev unuk, iako u to vreme tek dečak, setio se i jednog od najtežih trenutaka za svoju porodicu.

foto: Privatna Arhiva

"Bio sam veoma mali kada je deda umro, ali se sećam tog dana. Igrao sam se u kući i prvo mi nisu rekli šta se dogodilo, nego su mi saopštili da se deda mnogo razboleo. Onda sam s mamom otišao u Moskvu kod tate. Tamo sam saznao šta se desilo i pamtim kako smo odande gledali prenos sahrane. Mnogo je bilo teško što nismo mogli da budemo tamo. Danas mi je žao što se najčešće sećam njegovog lika, a ne nekog razgovora ili saveta koji mi je dao. Bio sam suviše mali da bih to upamtio. Imamo neke zajedničke fotografije, ali sam o njemu mnogo čuo od moje porodice, pre svega od mame, s kojom često razgovaram o njemu", ispričao nam je Marko.

foto: Privatna Arhiva

On se prisetio i da je u tom periodu bilo zluradih komentara školskih drugova na račun njegovog dede i politike koju je predstavljao. Pošto mu je deda uzor, Marko planira da kad sledeće godine završi gimnaziju, upiše Pravni fakultet, a na pitanje da li planira da se nekada u životu bavi politikom, kazao je:

foto: Profimedia

"U ovom trenutku ne razmišljam o tome. Politika je nešto što je meni i mojoj porodici nanelo mnogo zla. Ipak, kad napunim 18 godina, razmišljam da se simbolično učlanim u SPS, partiju koju je moj deda osnovao."

EKSKLUZIVNO! MILOŠEVIĆEV UNUK SLAVIO PUNOLETSTVO: Dačić bio najveseliji gost!

To je i potvrdio pojavljivanjem na skupu SPS u hali Pinki uoči beogradskih izbora, što je okupljene socijaliste podsetilo na obećanje koje mu je na proslavi punoletstva 2017. godine u Požarevcu dao Ivica Dačić.

foto: Privatna Arhiva

Naime, šef socijalista mu je tada tradicionalno otpevao "Miljacku" i poručio da bi mu bilo drago da se Marko učlani u SPS, kao i da mu u tom slučaju čuva funkciju.

Podsetimo, Marka je Slobodan Milošević posebno pomenuo u svom poslednjem obraćanju naciji nakon priznavanja izbornog poraza 6. oktobra 2000. godine. On je tada rekao kako mu je gubitkom vlasti spao veliki teret sa leđa i poručio da će se ubuduće više posvetiti porodici, posebno unuku Marku.

(Kurir.rs/Foto: Dami Dervišagić, Profimedia)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) CENTRALNI PREDIZBORNI SKUP SPS-JS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja