SVE SPREMNO ZA DOLAZAK RUSKOG ŠEFA DIPLOMATIJE: Lavrov sutra u poseti Beogradu u znak 180 godina diplomatskih odnosa Srbije i Rusije
Foto: Dado Đilas

Svečani dočeka na aerodromu Nikola Tesla

SVE SPREMNO ZA DOLAZAK RUSKOG ŠEFA DIPLOMATIJE: Lavrov sutra u poseti Beogradu u znak 180 godina diplomatskih odnosa Srbije i Rusije

Politika -

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov doputovaće sutra posle podne u posetu Beogradu, gde će ga na aerodromu Nikola Tesla dočekati šef srpske diplomatije Ivica Dačić, a odmah potom su predviđeni njegovi razgovori sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Vili Mir.

foto: Fonet/AP

U četvrtak pre podne Vučić i Lavrov prisustvovaće prezentaciji mozaika centralne kupole Hrama Svetog Save na Vračaru, najavljeno je iz Vučićevog kabineta.

ZNAK PRIJATELJSTVA: Lavrov donosi Dačiću orden od Putina

Kako je, najavljujući posetu, rekla portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, Lavrov će u Beogradu razgovarati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem u sklopu obeležavanja 180 godina uspostavljanja diplomatskih odnosa Srbije i Rusije.

foto: Zorana Jevtić

Lavrov će pre Beograda, 21. februara, posetiti Sloveniju, gde je planiran njegov sastanak sa predsednikom i ministrom inostranih poslova te države.

Teme razgovora će biti situacija na Balkanu i saradnja u političkoj i trgovinsko-ekonomskoj sferi, rekla je Zaharova.

(Kurir.rs/Fonet/Foto: Dado Đilas)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Sergej Lavrov Biografija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track