UDRUŽENJE KOSMETSKE ŽRTVE PISALO KUŠNERU: Da li ste silovane srpkinje vi i Tači odveli u Hag da svedoče?
Foto: YT Printscreen

sramna ispovest bivšeg šefa unmika

UDRUŽENJE KOSMETSKE ŽRTVE PISALO KUŠNERU: Da li ste silovane srpkinje vi i Tači odveli u Hag da svedoče?

Politika -

BEOGRAD - Udruženje porodica "Kosmetske žrtve istina-sloboda-pravda" uputilo je danas otvoreno pismo bivšem administrativnom rukovodiocu UNMIK-a Bernaru Kušneru, u kome ga poziva da odgovori na pitanja o "poznanstvu sa Hašimom Tačijem, silovanju srpskih žena i masakrima nad srpskim seljanima".

Pismo je upućeno povodom intervjua koji je Kušner dao za prištinsku televiziju "Klan Kosova", a koje je juče preneo RTS.

"Da li ste silovane srpkinje vi i Tači odveli da svedoče u Hag protiv silovatelja, pripadnika 'OVK' ili ih je Tači preuzeo i transportovao u žutu kuću u Albaniju? Zašto ste od 1999. godine ćutali o silovanju Srpkinja, a slavili ste u Prištini proglašenje lažne države Kosovo", pita udruženje pitanja za Kušnera u saopštenju.

foto: Profimedia

Kušner je u intervju rekao i da je masakar nad srpskim seljanima u Starom Gracku bio "bolna realnost", a udruženje ga poziva na odgovornost jer, kako kažu, nije učinio dovoljno da se počinioci masakara na KiM pronađu i izvedu pred lice pravde.

Udruženje je Bernara Kušnera pozvalo da zajedno sa francuskim amabasadorom u Srbiji poseti spomen-sobu kosmetskim žrtvama u Beogradu.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track