SERGEJ LAVROV KAKVOG NE ZNATE: Iskreno o detinjstvu, poeziji, sportu, pušenju...
Foto: AP

tako je govorio lavrov

SERGEJ LAVROV KAKVOG NE ZNATE: Iskreno o detinjstvu, poeziji, sportu, pušenju...

Politika -

Ministar inostranih poslova Ruske Federacije Sergej Lavrov je u dvodnevnoj poseti Beogradu.

Njega je na aerodromu Nikola Tesla dočekao šef srpske diplomatije Ivica Dačić, a a zatim je usledio razgovor sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Vili Mir, a u četvrtak pre podne Vučić i Lavrov prisustvovaće prezentaciji mozaika centralne kupole Hrama Svetog Save na Vračaru.

ŠEF RUSKE DIPLOMATIJE DOPUTOVAO U BEOGRAD: Susret sa Vučićem u Vili Mir

Kako je, najavljujući posetu, rekla portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, Lavrov će u Beogradu razgovarati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem u sklopu obeležavanja 180 godina uspostavljanja diplomatskih odnosa Srbije i Rusije.

UPOZNAJTE RUSKOG MINISTRA SPOLJNIH POSLOVA

O detinjstvu...

Lavrov je rekao da ga roditelji nikada nisu strogo kažnjavali kada bi nešto pogrešio. Na pitanje šta bi pisao u pismu koje bi uputio sebi kao detetu on je rekao: "Sergej, imaćeš zanimljiv život pred sobom".

O spavanju i jelu...

Jednom su ga novinari pitali kako uspeva da spava dovoljno s obzirom da ima mnogo obaveza i skoro svakodnevne poslovne letove.

"Spavam noću. Trudim se da živim u vremenskoj zoni zemlje koju posećujem", rekao je Lavrov.

A o hrani je rekao sledeće:

"Ako si u zemlji sa autentičnom hranom, moraš da probaš nacionalna jela, bez obzira da li si u Kini ili Jpanu, Italiji, Mađarskoj. Kraće rečeno - mogu da jedem sve."

O talentu za poeziju...

Sergej Lavrov je autor himne za Moskovski državni institut međunarodnih odnosa. Pre nego što je posato ministar veoma je voleo poeziju i pisao je pesme prijateljima za rođendan i druge prilike. Ipak, kada je preuzeo visoku državnu funkciju morao je da se odrekne hobija.

"Očigledno imam sada manje vremena", rekao je Lavrov.

O omiljenom sportu...

Ruski ministar spoljnih poslova najviše voli fudbal i kajak. I on sam posebno voli da zaigra fudbal. Navijač je "Spartaka" iz Moskve. Umeo je i da komentariše utakmice ali i da javno iznese stav o tome ko bi bio najbolji trener.

O pušenju...

Lavrov je poznat kao strastveni pušač. Dok je bio predstavnik Rusije u SB OUN suprotstavio se tadašnjem generalnom sekretaru OUN Kofiju Ananu koji je zabranio pušenje u zgradi OUN. Lavrov je tada kazao da ta zgrada pripada svim zemljama i da se Kofi Anan ne može ponašati kao gazda.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Sergej Lavrov Biografija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track