SUSRET U SOBRANJU: Vučić razgovarao sa predsednicom bugarske skupštine Karajančevom
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Predsednik Srbije u poseti Sofiji

SUSRET U SOBRANJU: Vučić razgovarao sa predsednicom bugarske skupštine Karajančevom

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Sofiji s predsednicom Narodnog sobranja Bugarske Cvetom Karajančevom o parlamentarnoj saradni i produbljivanju bilateralnih, političkih i ekonomskih odnosa dve zemlje.

foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Vučić je izrazio zahvalnost na podršci Bugarske evropskom putu Srbije, posebno u svetlu bugarskog predsedavanja Evropskoj uniji, tokom kojeg će veliki deo aktivnosti biti posvećen Zapadnom Balkanu, saopštilo je Predsedništvo Srbije.

Srpski predsednik je rekao da Srbi doživljavaju Bugare kao prijateljski narod i da ga raduje povećanje broja bugarskih turista koji posećuju Srbiju, jer to nije samo izvor prihoda, nego i način za približavanje dveju zemalja i naroda, navodi se u saopštenju.

SRPSKA DELEGACIJA U ZVANIČNOJ POSETI SOFIJI: Vučić položio venac na Spomenik neznanom junaku, pa razgovarao sa bugarskim predsednikom Radevim

On je najavio poboljšanje položaja bugarske nacionalne manjine u Srbiji. Vučić je dodao da ceni poziciju Bugarske u rešavanju pitanja Kosova i Metohije.

foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Karajančeva je rekla da Bugarska podržava evropski put Srbije i dodala da će ta zemlja podeliti iskustva kako bi Srbija lakše sprovela reforme i prilagodila se evropskom zakonodavstvu. Dvoje sagovornika su naglasili i značaj infrastrukturnog i energetskog povezivanja Srbije i Bugarske, dodaje se u saopštenju.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track