ČEPURIN: Srbija i Rusija imaju bliske strateške i nacionalne odnose
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

PRIJEM POVODOM PRAZNIKA "Dan branilaca otadžbine"

ČEPURIN: Srbija i Rusija imaju bliske strateške i nacionalne odnose

Politika -

BEOGRAD - Ruski ambasador u Srbiji Aleksandar Čepurin priredio je večeras prijem povodom ruskog praznika "Dan branilaca otadžbine" i 180. godišnjice diplomatskih odnosa Rusije i Srbije i izjavio da te dve zemlje imaju bliske strateške i nacionalne odnose.

Čepurin je na prijemu u ambasadi Rusije rekao da je danas "dupli praznik" i da su zbog toga priredjene dve izložbe - jedna posvećena vojnoj tematici, a druga godišnjici srpsko-ruskih diplomatskih odnosa.

foto: Tanjug/Dimitrije Goll

On je rekao da je proslava godišnjice diplomatskih odnosa počela juče i da je nastavljena danas.

"Prijateljstvo Srbije i Rusije potvrđuje neverovatnu ljudsku solidarnost", rekao je Čepurin i dodao da je to ogromno bogatstvo.

Čepurin je rekao da je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov juče uručio orden prijateljstva šefu srpske diplomatije Ivici Dačiću za zasluge u jačanju prijateljstva i saradnje dve zemlje, a Dačić Lavrovu majicu srpske reprezentacije.

Prijem je počeo izvođenjem himni Srbije i Rusije koje su prvi put poetski prevedene na ruski odnosno srpski jezik.

foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Među prisutnima su bili ministri Ivica Dačić, Nebojša Stefanović, Zoran Đorđević, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić, načelnik Generalštaba Ljubiša Diković, zatim Vuk Jeremić, Boško Obradović, Vjerica Radeta, direktor Srbijagasa Dušan Bajatovć, Vojislav Šešelj, princ Aleksandar Karađorđević, predstavnici medija, diplomatskog kora i drugi.

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov boravio je 21. i 22. februara u poseti Srbiji povodom 180 godina diplomatskih odnosa Srbije i Rusije.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Tanjug, Dimitrije Goll)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track