SKUPŠTINA NASTAVILA RAD: Na početku poslanička pitanja i čestitka za 8. mart! I danas o policiji, saobraćajnim kaznama, državljanstvu, JMBG i DNK registru
Foto: Zorana Jevtić

Objedinjena rasprava

SKUPŠTINA NASTAVILA RAD: Na početku poslanička pitanja i čestitka za 8. mart! I danas o policiji, saobraćajnim kaznama, državljanstvu, JMBG i DNK registru

Politika -

Opozicija je negodovala zbog objedinjavanja toliko zakonskih predloga, kao i zato što su poslanici vladajuće većine podneli više od 300 skoro istovetnih amandmana

BEOGRAD - Skupština Srbije nastavila je danas sednicu, a na početku rada predsedavajući Veroljub Arsić u ime parlamenta svim ženama čestitao je Međunarodni dan žena 8. mart.

Poslanici su potom počeli da koriste pravo da postavljaju pitanja i traže obaveštenja, što im je omogućeno na početku rada svakog utorka i četvrtka.

Posle toga biće nastavljena objedinjena rasprava o 18 predloga zakona i medjunarodnih sporazuma medju kojima su i izmene Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, zakona o policiji i o javnom redu i miru.

foto: Nebojša Mandić

Rasprava je objedinjena i sa predlozima zakona o strancima, azilu i privremenoj zaštiti, o graničnoj kontroli, evidencijama i obradi podataka u oblasti unutrašnjih poslova, o nacionalnom registru DNK i o jedinstvenom matičnom broju gradjana i dopunama zakona o državljanstvu Srbije.

Opozicija je negodovala zbog objedinjavanja toliko zakonskih predloga, kao i zato što su poslanici vladajuće većine podneli više od 300 skoro istovetnih amandmana na Predlog zakona o strancima, koji je prva tačka dnevnog reda, čime će, kako se smatra, potrošiti vreme za raspravu u pojedinostima o ostalim zakonskim aktima.

foto: Fonet/Nenad Đorđević

Poslanici su juče počeli razmatranje u načelu i uglavnom govorili o predloženim zakonima, a najviše kritike upućeno je Predlogu zakona o nacionalnom DNK registru jer se "isto tretira" i na istom mestu čuva DNK izvršioca teških krivičnih dela, žrtava, maloletnih i odraslih osoba.

Opozicija je negodovala zbog objedinjavanja toliko zakonskih predloga, kao i zato što su poslanici vladajuće većine podneli više od 300 skoro istovetnih amandmana na Predlog zakona o strancima, koji je prva tačka dnevnog reda, a čime će, kako se smatra, "pojesti" vreme za raspravu u pojedinostima o ostalim zakonskim aktima.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Zorana Jevtić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track