NARODNA STRANKA: Godišnjicu ubistva Đinđića dočekujemo u novom mraku
Foto: Dragana Udovičić

15 godina od ubistva premijera

NARODNA STRANKA: Godišnjicu ubistva Đinđića dočekujemo u novom mraku

Politika -

Narodna stranka ocenila je danas da Srbija godišnjicu ubistva prvog demokratskog premijera od Drugog svetskog rata Zorana Đinđića dočekuje u novom mraku.

"Na sceni je ista vlast koja se oduvek borila ne samo protiv njega već protiv ideje slobodne, demokratske, razvijene i obrazovane Srbije", navela je Narodna stranka u saopštenju.

Dodala je da je za tu vlast volja naroda i odbrana izborne pobede 5. oktobra 2000. godine bila puč, državne institucije nešto što bi trebalo iskoristiti za sopstvenu korist, a pravo glasa luksuz, koji bi trebalo ograničiti građanima Srbije.

Narodna stranka navela je da će negovati uspomenu na Đinđića kao primer borbe protiv mraka, borbe za nacionalne interese i borbe za osnovna prava i slobode, dodavši da će joj kao stranci koja baštini i nacionalne i gradjanske vrednosti, Djindjić služiti kao jedan od modela da je to moguće, čak i neophodno.

"Borba se nastavlja. Nećemo dozvoliti da Đinđićeva žrtva bude uzaludna. Ideja moderne, uspešne, civilizovane, dostojanstvene i ponosne Srbije će pobediti", poručila je Narodna stranka.

(Kurir.rs/Beta)

Foto: Dragana Udovičić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) BIVŠI PREDSEDNIK GORKO ZAPLAKAO NA GROBU UBIJENOG PRIJATELJA: Tadić položio venac za Zorana Đinđića, pa zanemeo od suza

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track