ŠIROKO: Maja Gojković šeta ogrlicu od čak 5.400 evra
Foto: Zorana Jevtić

Šefica parlamenta ponela francuski brend

ŠIROKO: Maja Gojković šeta ogrlicu od čak 5.400 evra

Politika -

Gojkovićeva tvrdi za Kurir da je lanac s priveskom u obliku deteline, koji je identičan onom iz poznate kuće „Van Klif end arpls“, dobila od sestre i da je koštao svega 200-300 dinara (?!)

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković nedavno je prošetala upečatljiv komad nakita - ogrlicu sa priveskom u obliku deteline sa četiri lista, koja je zaštitni znak poznate francuske kuće „Van Klif end arpls“ (Van Cleef & Arples) i koja košta čak 5.400 evra!

Iako ogrlica koju je Gojkovićeva nosila izgleda identično onoj iz prestižne kolekcije francuske kuće, šefica parlamenta tvrdi za Kurir da je plaćena svega 200-300 dinara.

Zanimljivo je, međutim, da za taj novac takva ogrlica, čak i da je kopija, ne može da se kupi. Preciznije, za 200 ili 300 dinara ne može da se kupi nijedan komad nakita, osim, eventualno, na buvljaku.

foto: Printscreen

Gost na inauguraciji

OTPUTOVALA U ČILE

Gojkovićeva je juče u ime Srbije prisustvovala inauguraciji novoizabranog predsednika Čilea Migela Huana Sebastijana Pinjera. Kako se navodi u saopštenju, Maja Gojković je prisustvovala svečanoj ceremoniji primopredaje predsedničke dužnosti, kao i na prijemu koji je priredio predsednik Pinjera.

Predsednica Skupštine je prenela čestitke predsednika Srbije Aleksandra Vučića, uputila poziv Pinjeri da poseti Srbiju i izrazila uverenje da će Srbija i Čile nastaviti da razvijaju prijateljske odnose.

Zafrkavaju vas

- Plaćena je 200-300 dinara, to je poklon od moje sestre Biljane. Ni blizu ne liči na brend koji ste naveli. Drago mi je da tako lepo izgleda, da je skrenulo pažnju, što znači da Biljana ima stila i da nije lepo samo ono što je skupo - rekla je najpre Gojkovićeva.

Na pitanje da li je ogrlicu dobila nekim povodom i da li ima veze sa nekim konkretnim datumom, Gojkovićeva kaže da „jedna drugu često daruju sitnicama“.

- Pre neki dan ju je negde u Beogradu kupila. Ništa posebno. I ja njoj kupujem sitnice. Samo novokomponovani misle da lepa stvar mora da bude skupa. Neko vas zafrkava očigledno - kaže prva dama Skupštine Srbije.

Mama me naučila o stilu

Gojkovićeva, kako kaže, ne nosi kopije, ali ni imitacije poznatih brendova.

- Ne nosim ni imitacije, ni fejk, niti kopije, to rade malograđani, što ja nisam. Da mi nije poklončić od sestre, poklonila bih vam odmah, vidim da vam se baš dopada. Oblik je stilizovanog krsta, a ne nečeg drugog, što je lepo. Pitaću sestru gde nalazi bižuteriju, pa ću vam vrlo rado preneti - kaže predsednica parlamenta.

Dodaje da je još kao mala volela modu.

- Naša baka je imala salon i nas dve smo odrasle uz MissBehave modne časopise. Mame su nas naučile da imamo stil, a ne da slepo pratimo trendove - kazala je Gojkovićeva.

IMOVINSKA KARTA

- plata od 107.368,78 dinara (predsednica Skupštine)

- paušal od 28.686 dinara

- troškovi za zakup stana 35.000 dinara

- predsednik Upravnog odbora Agencije za zaštitu od jonizujućih zračenja i nuklearnu sigurnost 47.347 dinara

- stan 54 metra kvadratnih (nasledstvo)

- stan 102,25 metara kvadratnih (kupovina)

- ima depozite i štedne uloge u bankama i drugim finansijskim organizacijama u zemlji i inostranstvu

Kurir / Sanja Đurić

Foto: Zorana Jevtić, Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Snimak iz kabineta Maje Gojković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track