DAČIĆ U MAROKU: Sastaje se sa državnim vrhom pa drži predavanje mladim diplomatama
Foto: Zorana Jevtić

Zvanična poseta

DAČIĆ U MAROKU: Sastaje se sa državnim vrhom pa drži predavanje mladim diplomatama

Politika -

RABAT - Prvi potpredsednik Vlade i šef diplomatije, Ivica Dačić, od danas će boraviti u dvodnevnoj zvaničnoj poseti Kraljevini Maroku, gde će sa najvišim zvaničnicima te zemlje razgovarati o bilateralnim odnosima, mogućnostima unapređenja saradnje, naročito ekonomske, i o aktuelnim međunarodnim i regionalnim pitanjima.

Tokom posete Rabatu, danas i sutra, Dačić će se sastati s predsednikom Vlade Maroka Saadedinom El Otmanijem, svojim kolegom - ministrom spoljnih poslova Naserom Buritom, predsednikom Veća savetnika parlamenta Hakimom Benšemasom i predsednikom Veća predstavnika parlamenta Habibom el Malkijem.

Ministar Dačić održaće i predavanje polaznicima Marokanske akademije za diplomatske studije o spoljnopolitičkim prioritetima Srbije, saopšteno je iz MSP.

Tokom posete biće potpisan Memorandum o saradnji Diplomatske akademije Ministarstva spoljnih poslova Srbije i Marokanske akademije za diplomatske studije Ministarstva spoljnih poslova, kao i Program saradnje u oblasti kulture, obrazovanja, medija, omladine i sporta između Vlade Srbije i Vlade Maroka za period od 2018. do 2020.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Zorana Jevtić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track