DVA MESECA OD ATENTATA:  Ubice Olivera Ivanovića još na slobodi
Foto: Zoran Šaponjić

Muk

DVA MESECA OD ATENTATA: Ubice Olivera Ivanovića još na slobodi

Politika -

To što je predmet prešao u Specijalno tužilaštvo ne znači ništa ako se pokažu nesposobni kao u Mitrovici, kaže Vlajić

Danas se navršava tačno dva meseca od ubistva lidera Građanske inicijative „Srbija, demokratija pravda“ Olivera Ivanovića, a njegova porodica i javnost o ubicama i nalogodavcima znaju isto što i tog tragičnog 16. januara.

Advokat Nebojša Vlajić zbog te činjenice otvoreno izražava nezadovoljstvo i kaže da nadležne institucije nisu nikome saopštile čime istraga raspolaže.

- Ništa novo se nije desilo u poslednjih mesec dana, osim što je predmet prešao u Specijalno tužilaštvo. Drago mi je što se to desilo, jer mitrovačko tužilaštvo i policija nisu dorasli tom zadatku - ocenio je Vlajić. Iluzorno očekivanje

On je rekao i da bi bilo iluzorno očekivati da rasvetle ubistvo, pogotovo mitrovačka policija, koja, kako je rekao, ima 18 godina dugu istoriju nesposobnosti.

- Sama činjenica da je predmet prešao u Specijalno tužilaštvo ne mora da znači ništa ako se pokažu isto tako nesposobni ili nezainteresovani kao u policiji i tužilaštvu u Mitrovici - smatra Vlajić, koji je uveren da samo obaveštajni rad može da dovede do ubice.

foto: EPA

Ni saradnici Olivera Ivanovića nemaju informaciju dokle se stiglo sa istragom ubistva. GI SDP je saopštio da ni dva meseca od ubistva njihovog lidera u Kosovskoj Mitrovici ne znaju šta su uradili istražni organi, osim što su predmet zbog složenosti ustupili Specijalnom tužilaštvu Kosova.

Bez odgovora

- Skoro svakodnevno pokušavamo da stupimo u kontakt sa istražnim organima i Kosovskom policijom, ali ostajemo uskraćeni za odgovor. Obratili smo se i predstavnicima međunarodne zajednice na Kosovu sa zahtevom da prate rad nadležnih istražnih organa radi sprovođenja efikasnije istrage u pronalaženju izvršioca i nalogodavca ubistva Olivera Ivanovića - saopštio je juče GI SDP. Ivanović je ubijen iz pištolja sa šest metaka u leđa 16. januara u Kosovskoj Mitrovici ispred sedišta organizacije koju je vodio.

Kurir / I. K.

Foto: Zoran Šaponjić, EPA

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV REKONSTRUKCIJA! EKSKLUZIVNO!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track