ISPRAVKA Nagrada Zlatni lav za mir se dodeljuje od 2017
Foto: Marina Lopičić

ISPRAVKA Nagrada Zlatni lav za mir se dodeljuje od 2017

Politika -

napomena: u originalnom tekstu došlo je do greške, pa je agencija prenela da nagrada datira od pre 70 godina, a zapravo je ustanovljena 2017. godine. Taj deo teksta je uklonjen i izmenjen.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dobitnik je međunarodne nagrade Zlatni lav za mir za 2018. godinu i ovo priznanje biće mu svečano uručeno danas na ceremoniji u Veneciji, prenose italijanski mediji.

Komitet za dodelu nagrade na čelu sa Silenom Kandelarezijem odlučio je da ambasador mira u svetu za 2018. bude predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

U obrazloženju je navedeno da je Vučiću nagrada dodeljena zbog "plodnog doprinosa, međunarodnog dometa, koji karakteriše njegov mandat", te njegovih "snažnih napora u promociji mira".

Na svečanosti uručenja će biti i zamenik italijanskog premijera Mateo Salvini, kao i Franko Fratini, nekadašnji šef italijanske diplomatije, kao i ambasador Srbije u Rimu Goran Aleksić.

Prema rečima predsednika Komiteta, Silena Candelaresija, Zlatni lav za mir "jeste simbol i znak ponovnog rođenja u svetu koji je izmučen trenutnim geopolitičkim previranjima".

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track