AFERA VETROPARKOVI: Policija saslušala Nikolu Petrovića, na redu Pajtić i Udovički!

Vučićev kum prošao poligraf

AFERA VETROPARKOVI: Policija saslušala Nikolu Petrovića, na redu Pajtić i Udovički!

Politika -
Direktor EMS juče testiran na detektoru laži u vezi s optužbama da je tražio mito od dva miliona evra kako bi se američka firma priključila na elektromrežu. Lider DS bi već danas mogao da bude saslušan, dok je policija Lidiji ostavila poziv na vrata stana

BEOGRAD - Nikola Petrović, direktor JP „Elektromreža Srbije“, prošao je juče poligrafsko ispitivanje u policiji, a u vezi s navodnom aferom „prisluškivanje“, u kojoj su objavljeni transkripti razgovora lidera DS Bojana Pajtića i Lidije Udovički, u kojem ga optužuju da je tražio mito od dva miliona evra za izgradnju vetroparkova.

Kako saznajemo, lider DS bi već danas mogao da bude saslušan, dok je policija Lidiji Udovički pokušala da uruči poziv na adresi na kojoj je prijavljena u Beogradu.Inače, Petrovića su lider DS i Lidija Udovički optužili za ucenjivanje, a on je na to odgovorio da nema šta da krije i da je spreman da ide na detektor laži. I premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da se cela priča mora isterati na čistac.

Još beži od detektora laži... Bojan Pajtić
Još beži od detektora laži... Bojan Pajtić

Pajtić neće dobro proćiInače, prvi čovek JP „Elektromreža Srbije“ i venčani kum premijera Aleksandra Vučića juče se ispred sedišta MUP na Novom Beogradu pojavio oko 9.30. Ispitivanje je trajalo dva i po sata, tačnije do 12, kad je izašao iz zgrade.- Ne znam kako sam prošao na poligrafu, ali vi novinari ćete to saznati pre mene, siguran sam. Pozvala me je policija po nalogu tužilaštva da dam izjavu, pristao sam na to da budem poligrafski testiran - rekao je Petrović. Na pitanje kako će proći ostali akteri, misleći na Pajtića i Udovički, odgovara:- Čini mi se da oni neće dobro proći. Moraće da se pojave, ali očekujem da ne pristanu na poligraf kao što sam ja pristao - ispričao je Petrović. On je dodao da nema nikakav komentar na neoglašavanje Lidije Udovički.- Na pitanje da li je ikad upoznala Petrovića, rekla je: „Hvala bogu što će biti vetroparkova.“ Svima je sad već sve jasno - rekao je Petrović.NameštaljkaPolicija će možda već u toku današnjeg dana, kako saznajemo, uzeti izjavu od šefa DS Bojana Pajtića.- Pajtiću je uručen poziv da da izjavu. Sa Lidijom smo najpre pokušali da kontaktiramo preko svih telefona koji su nam poznati, i to kako ovde tako u Hrvatskoj, Engleskoj, Americi. Pošto nije odgovarala na pozive, policija je juče otišla na adresu u Starom gradu. Kako se iz stana niko nije javljao, policajci su joj zalepili poziv na vrata stana. Očekujemo da će doći u Srbiju i dati izjavu - otkriva izvor Kurira.Isterati sve na čistacInače, Bojan Pajtić se juče oglasio preko Demokratske stranke saopštenjem povodom poligrafskog ispitivanja Nikole Petrovića, ističući da je to samo još jedna obmana građana Srbije.- Dokumentovana afera kuma Aleksandra Vučića zahteva mnogo ozbiljniju, međunarodnu istragu, a ne poligraf doktora Nebojše Stefanovića - navodi se u saopštenju DS. Pajtić je juče kao i prethodnih dana izbegavao da potvrdi da će prihvatiti poligrafsko ispitivanje.Za kriminologa Zlatka Nikolića dobro je što su policija i tužilaštvo uzeli stvar u svoje ruke, jer je to jedini način da se stvari isteraju na čistac.- Iako poligraf nije dokaz na sudu, on nekad može da pomogne. Pajtić, kako mi se sad čini, verovatno će bežati i na sve načine pokušavati da izbegne testiranje na detektoru laži, na šta ima pravo. Ali ako je već započeo igru, bilo bi valjda pošteno da ide do kraja. Ono kako se sad Pajtić i Lidija Udovički ponašaju otvara prostor za sumnju - naglasio je Nikolić.

Petrović stiže u Palatu Srbije
Petrović stiže u Palatu Srbije

Lidija UdovičkiNE TROŠITE MI TELEFON, U ROMINGU SAMLidiju Udovički javila se juče na telefone dostupne Kuriru i na pitanje da li će se odazvati pozivu policije, kratko je odgovorila.- Uh, nemojte, molim vas. U romingu sam! Trošite mi roming. Nemojte da me zovete. Skupo me košta ovaj razgovor. Doviđenja - rekla je Udovički, dok njena sestra Kori juče nije bila dostupna za komentar.

Šta je policija pitala Petrovića?1. Da li ste ikad upoznali Lidiju Udovički? 2. Da li ste imali neposredan kontakt s Lidijom Udovički? 3. Da li ste joj tražili reket od dva miliona evra?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track