Akcija Važan je život: Treća Srbija ukazala na problem samoubistava

Parole

Akcija Važan je život: Treća Srbija ukazala na problem samoubistava

Politika -
Činjenice su poražavajuće - skoro svake nedelje jedna osoba skoči sa Brankovog mosta

BEOGRAD - U organizaciji Treće Srbije u Beograd je održana akcija „Važan je život" kojom su članovi ove organizacije ukazali na broj samoubistava u Beogradu. Ujedno je Treća Srbija pokušala da ukaže da ima rešenja za probleme svima koji se opredele za ovakav korak.

Akcija se sastojala od performansa na Brankovom mostu, kao simbolu ovog čina, gde je Treća Srbija postavila parole sa činjenicama i porukama opomene, ali i podrške da se odustane od ovakvog koraka. Činjenice su poražavajuće - skoro svake nedelje jedna osoba skoči sa Brankovog mosta, 9 od 10 preživelih se u ličnom svedočenju pokajalo u trenutku skoka, veliki broj skokova je u toku dana što je znak da je ovo poslednji poziv u pomoć.

Pored toga, predati su zahtevi Skupštini grada Beograda i Komunalnoj policiji za pojačavanje kontrole na mostovima, kako bi se pravovremeno reagovalo u sprečavanju i spašavanju. Ovo je samo početak u akciji „Važan je život" koja će se nastaviti novim rešenjima u pomoći ovim ljudima kojima treba naša pomoć.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track