AKO POSTANE PREDSEDNIK Radulović: Vraćam penzije i plate
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Kandidat za predsednika

AKO POSTANE PREDSEDNIK Radulović: Vraćam penzije i plate

Politika -

BEOGRAD - Predsednički kandidat DJB Saša Radulović tvrdi da će, ako dođe na čelo države, vratiti "otete penzije i plate prosvetnim radnicima, zaposlenima u vojsci, policiji, zdravstvu..".

On tvrdi da se penzionerima protivustavno godišnje otima 180 miliona evra, a da se na partijsku mašineriju vlasti troši milijardu evra godišnje.

Radulović obećava i da će ukoliko pobedi na predsedničkim izborima sprovesti u delo program Dosta je bilo za penzionere, koji predviđa da svaki građanin kad napuni 65 godina ima garantovanu osnovnu penziju bez obzira na godine radnog staža.

U saopštenju DJB se podseća da je taj pokret pokrenuo akciju "Ne damo penzije parazitima" u okviru koje su podneli inicijativu Ustavnom sudu da se neustavni zakon proglasi ništavnim, a da je na sajtu objavljeno uputstvo penzionerima kako mogu da ostvare svoja prava i ponuđena besplatna pravna pomoć.

Kako se navodi u saopštenuju, Radulović je posetio Staru Pazovu gde se susreo sa prolaznikom koji je, zahvaljujući inicijativi DJB iz 2014. godine uspeo da ostvari svoja prava i dobije rešenje od RF PIO.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

“Da se ne lažemo” sa predsedničkim kandidatom Boško Obradović: Nikolić je bio Vučićev sluga

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track