ALEKSANDAR MARTINOVIĆ: Vučićeva pobeda u prvom krugu je čista kao suza
Foto: Dragan Kadić

Šef poslaničke grupe SNS

ALEKSANDAR MARTINOVIĆ: Vučićeva pobeda u prvom krugu je čista kao suza

Politika -

BEOGRAD - Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke Aleksandar Martinović izjavio je danas da su protesti, koji se organizuju širom Srbije, politički, i da iza njih stoje oni koji su doživeli fijasko na izborima za predsednika Srbije.

"U pitanju su političke demonstracije, njihovi organizatori su iz političkih stranaka, iz Demokratske stranke, izbornog štaba Vuka Jeremića, Boška Obradovića i drugih predsedničkih kandidata koji su doživeli debakl na izborima za predsednika Srbije", rekao je Martinović na konferenciji za novinare u Domu Narodne skupštine.

On je rekao da "iza ovih protesta stoje oni kojima su građani rekli ne, koji su osvojili neki 16 odsto, neki pet, neki dva odsto, neki jedan odsto, koji su doživeli potpuni fijasko na ovim izborima".Martinović je pokazao nekoliko fotografija sa protesta na kojima su predstavnici nekih opozicionih stranaka, nevladinih organizacija, novinari.Martinović je rekao da brojke demantuju one koji tvrde da su izbore, navodno, pokrali predsednik SNS Aleksandar Vučić i SNS.

"Pobeda Aleksandra Vučića u prvom izbornom krugu je čista kao suza. Pobedili smo na pošten način, u skladu sa zakonom. Aleksandar Vučić je dobio podršku više od dva miliona građana Srbije. Više od 55 odsto građana koji su izašli na izbore 2. aprila glasalo je za politiku Aleksandra Vučića, glasalo je za politiku nastavka ekonomskog razvoja Srbije, glasalo je za politiku mira, stabilnosti i razvoja naše zemlje", rekao je Martinović.

Martinović je rekao i da opozicija ima većinu u Republičkoj izbornoj komisiji (RIK)."Svi predstavnici vladajućih stranaka u RIK imaju 23 člana, što u stalnom što u proširenom sastavu, a svi predstavnici opozicionih stranaka imaju 33 člana.Opozicija ima deset članova više u RIK nego vlast i tvrde da su izbori pokradeni", rekao je Marinović.

On je dodao da je u biračkim odborima situacija još povoljnija kada su u pitanju opozicione stranke.Martinović je rekao da je danas "definitivno pala u vodu priča takozvanih lidera opozicije kako se Srpska napredna stranka plaši rada u Skupštini Srbije" i podsetio da je predsednica parlamenta Maja Gojković zakazala nastavak sednice za 19.april i novu sednicu za 21.april".

Martinović je rekao da je zahtev opozicije za smenu predsednice Skupštine Srbije Maje Gojković potpuno legalan i legitiman.

"Neka ga stave u proceduru, ako imaju dovoljno glasova Maju Gojković će da smene. Ako u Skupštini imaju većinu glasova da smene predsednicu parlamenta, da se napravi neka nova skupštinska većina to je legitimno, demokratski i SNS protiv toga nema ništa", istakao je Martinović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track