ALEKSANDAR VUČIĆ: O odlasku u Srebrenicu odlučiću pre 11. jula
Foto: FoNet

Sve još neizvesno

ALEKSANDAR VUČIĆ: O odlasku u Srebrenicu odlučiću pre 11. jula

Politika -
Premijer Vučić izjavio je večeras da će odluku o odlasku doneti nekoliko dana uoči 11. jula dana obeležavanja Srebrenice, i istakao da će ona biti u skladu sa interesima regionalne stabilnosti i srpskog i bošnjačkog naroda

BRISEL - Vučić je novinarima u Briselu odgovarajući na pitanja rekao da neće dolaziti tamo gde mu neko preti "pljuvanjem, batinjanjem" ne zato što se toga plaši i ponovio da će doneti odluku u interesu oba naroda.

Prema njegovim rečima odluka o odlasku u Srebrenicu još nije doneta ne zato što se Srbija nečeg plaši već da bi ona bila u skladu sa interesima regiona. "To ne radimo zato što smo slabi već zato što dobro razumemo našu poziciju i zato što mislimo da tako možemo da uradimo nešto dobro za naš narod i sve naše narode" rekao je Vučić.

On je dodao da smatra da je to jedina moguća politika koja donosi dobro svima na Balkanu . On je naveo da se plaši da pojedinci samo traže razlog da nešto lošeo nekom drugom kažu.

"A kome ja da objasnim u mojoj ili bilo kojoj drugoj zemlji na Balkanu da kada se desi nešto u Makedoniji posle toga dva meseca nijedan investitor neće da dođe ni u jednu od naših zemalja" rekao je premijer.

Premijer je upitan da prokomentariše izjavu Bakira Izetbegovića koji je rekao da će puštanje Nasera Orića biti ključno za oporavak odnosa BiH i Srbije rekao da odnosi između dve zemlje i srpskog i bošnjačkog naroda ne bi trebalo da zavise od pojedinaca.

"Pogotovo mi je teško da pričam o tome posle saznanja koje imamo o tome i posle akata koje smo dali na uvid celokupnoj javnosti" rekao je Vučić koji je dodao da će njegova izjava biti uvek ista, i večeras i u narednim danima, bez obzira šta se bude sa Orićem dešavalo.

Dogovor samo ako ima smisla

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večaras da će prva pregovaračka poglavlja o pristupanju Srbije EU biti otvorena do kraja godine bez obzira što danas u Briselu između Beograda i Prištine nije postignut konkretan dogovor o četiri ključne teme.

"Otvorićemo ta poglavlja. Nije danas bilo dogovora. Nekada će ga biti. Znate ne možete da postignete dogovor samo zato što neko kaže da će otvoriti poglavlja samo ako postignemo dogovor. Dogovor možete da postignete kada nešto ima smisla i kada ne narušavate interese svoga naroda i države" rekao je Vučić novinarima u Briselu.

On je poručio da niti može niti hoće da potpiše nešto čime bi u jednom danu prepisao imovinu koju je ovaj narod godinama stvarao.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track