VUČIĆ IZAZVAO ŠEŠELJA: Prevario me '99. za 10 maraka, neka dođe večeras da ga razbijem u šahu!
Foto: Pink Printscreen

Lider SNS odgovarao na pitanja građana

VUČIĆ IZAZVAO ŠEŠELJA: Prevario me '99. za 10 maraka, neka dođe večeras da ga razbijem u šahu!

Politika -

BEOGRAD - Lider SNS i kandidat za predsednika Srbije večaras je na TV Pinku govorio o političkoj situaciji u državi i o predstojećim predsedničkim izborima.

Vučić je optužio kandidate opozicije da su se ujedinili protiv njega.

"U samo jednoj noći, pod okriljem stranih ambasada, svi oni su se ujedinili protiv mene", rekao je Vučić večeras na TV Pink.

Takođe, on je rekao da su kandidati opozicije za predsednika Srbije na sastanku sa evropskom komesarkom Federikom Mogerini napadali sopstvenu državu.

"Njih četvorica ništa o Srbiji nisu ništa rekli osim lošeg, napadali su svoju vladu, zemlju, jedan je čak reako da će da vrati nagradu Najevropljanin. Svi oni su se bavili samo svojim političkim proitivnikim. Nemoj to da radiš, nemoj da ogovaraš svoju zemlju", rekao je Vučić.

Ne sme biti nasilja

On je za svoje političke protivnike rekao da prizivaju nasilje u Srbiji.

"Danas imate najave kojima sam šokiran, Jedan od istaknutih funkcionera dosovskog režima kaže da će Srbiji da se puca kao u Makedniji. O tome niko ne priča, a 10 dana je neko pričao o tome kako je Bata Gašić uvredio novinarku. Neće da se puca u Srbiji! Nijedno dete neće da pogine da bi ti dobio fotelju! Ni ti, ni tvoji kandidati, da ste još toliki ", rekao je Vučić.

Neka Šešelj bira vreme i mesto za partiju šaha

Govoreći o lideru SRS Vojislavu Šešelju, Vučić je rekao da ima šanse da pobedi na predsedničkim izborima.

"Ne mislim da on ima tako negativan odnos prema Srbiji kao neki. Što se tiča šaha s njima, dobiću ga 10:0. Nekla bira vreme i mesto. Može da dođe i večeras da igramo uživo. Što se tiče izbora, to može da dobije, ali u šahu nema šanse", rekao je Vučić.

On je naveo i da lider SRS ne voli i ne zna da gubi, podsećajući na slučaj iz 1999. kad je odbio da isplati 10 maraka novac zbog izgubljene partije "rizika".

On je najavio da više neće biti premijer, bez obzira na rezultat predsedničkih izbora.

"Ako izgubim na izborima, istog trenutka neko drugi će biti predsedniki Vlade. Mislim da je to odgovrno", rekao je Vučić.

"Kako je moguće da je kod nas veća afera što su ljudi poginuli u helikopterskoj nesreći, nego što su ubijeni gardiste. Jedan od tih kandidata rekao je da će da ga hapse. Jesu li ga uhapsili?", konstatovao je Vučić.

Neki bi želeli slabu Srbiju

On je rekao da je "potrebno da Srbija ima slabo rukovodstvo".

"Kome odgovara da Srbija bude snažna, slobodna i nezavisna zemlja? Oni bi voleli da je vode kao na lutkarskom povocu. Mislim na ambasadore. Ikad u moje vreme nije ni pitan ni obaveštavan o onom šta se dešava na sednicama Vlade", rekao je Vučić

On je rekao da nije istina da nije istina da je zabranjen koncert Vlade Gerorgieva, već da je bio problem bio u slaboj prodaji karata.

On je optužio predstavnike opoziciju da su lagali i omanjivali narod u više slučajeva.

"Njihov problem što ih se ne plašim, zato što mi je savest čista i što se borim za Srbiju i radim više od svih njih zajedno", rekao je Vučić.

Premijer Srbije je rekao da moramo da imamo spremnu vojsku.

"Kad sam postao ministar odbrane, imali smo jedan avion "miga 29", a uskoro ćemo imati 10 "migova 29". To ne znači da se spremamo za sukobe, to znači da smo spremni za prevenciju, da odvratimo svakoga ko misli da je Srbije laka meta", reako je Vučić.

On je pozvao simptizere naprednjaka da ne vređaju košarkaškog trenera Dušana Ivkovića, koji je podržao predsedničkog kandidata Sašu Jankovića.

"On je košarkaška legenda. Mi nećemo da vređamo legende. To je ono što nas razlikuje od drugih", poručio je Vučić.

Odbrana Nade Macure

Lider SNS ustao je i u odbranu portparolke beogradske Hitne pomoći Nade Macure, koja je u televizijskom programu napravila lapsus i rekla "ulica gospodara Aleksandra Vučića", što je izazvalo lavinu šaljivih reagovanja na internetu i društvenim mrežama.

"Žena svako jutro ustaje u pet sati ujutro, a ti koji joj se smeju ustaju u 11 sati. Video bih njih da se bude svako jutro u pet sati", rekao je Vučić, ali je i priznao da mu je bio smešan Macurin lapsus.

On je na kraju pozvao građane da mirno okončaju predsedničke izbore.

"Pozivam građane da izađu na uzboer i glasaju po svojoj volji i glasaju za svoju budućnost", poručio je Vučić.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

VESTI KURIR TV 06.03.2017

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track