ALEKSANDRA JERKOV: Izbore obeležio veliki broj nepravilnosti
Foto: Dragana Udovičić

DS tvrdi da je bilo krađe

ALEKSANDRA JERKOV: Izbore obeležio veliki broj nepravilnosti

Politika -

Jerkov je na konferenciji za novinare u sedištu DS u Beogradu rekla da će DS nastojati da dokumentuje sve slučajeve izborne krađe

Porptarol Demorkatske stranke Aleksamdra Jerkov rekla je večeras da je ove izbore obeležio veliki broj nepravilnosti na biralištima i izborna krađa, i najavila da će zbog toga DS podneti prigovore. Jerkov je, obraćajući se novinarima, rekla da je prvi put "raskrinkan sistem bugarskog voza".

"Birač ispred biračkog mesta dobije popunjen birački listić koji ubaci u kutiju a donese prazan kao dokaz da je glasao onako kako su naložili oni od kojih je dobio pare", rekla je Jerkov.

Foto: Dragana Udovičić
Foto: Dragana Udovičić

Ona je dodala da su takve nepravilnosti otkrivene na nekoliko biračkih mesta. Osim kružnih listića, prema njenim rečima, cela Srbija je mogla da vidi gradonačelnika Beograda Sinišu Malog koji je, kako je navela, ubacio glasački listić u kutiju koja nije zapečaćena i koja je bez kontrolnog listića.

Jerkov kaže da su ispred mnogih biračkih mesta bila lica koja su kupovala glasove, tražeći od građana da fotografišu listiće kao dokaz za koga su glasali. "DS će uložiti veliki broj prigovora", rekla je Jerkov i dodala da će na sledećoj konferenciji izneti rezultate izlaznosti i prve rezultate izbora.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track