ALEKSANDRA JERKOV ZA KURIR: Udajem se, hoću da pravim porodicu
Foto: Dragana Udovičić

Na kafi sa... Portparolka i poslanica DS

ALEKSANDRA JERKOV ZA KURIR: Udajem se, hoću da pravim porodicu

Politika -

Obožavam slatkiše. Volim da kuvam i da imam vremena, kaže ova Novosađanka

Iako smo s Aleksandrom Jerkov izašli na trač partiju uz kafu, uzdanica DS se ipak odlučila da ćaska uz čaj, ali to nije umanjilo utisak „kafenisanja“. Jedna od najlepših srpskih političarki kaže da dan počinje kao i svaki prosečan građanin - uz kafu i čitanje novina.- Iskreno, nemam slobodan dan. Rutina u životu mi se promenila kad sam pre godinu dana nabavila kucu, pomeranca Vita, pa imam obavezu da ga svako jutro šetam. Nosim ga nekad i u torbi jer je sićušan - započinje priču Jerkovljeva.

Foto Dragana Udovičić
Foto Dragana Udovičić

Kao i svi, priznaje da prati slučaj ubistva pevačice iz Borče Jelene Marjanović.- Cela ta priča mi je skandalozna zbog načina kako mediji tretiraju ozbiljne zločine praveći od toga rijaliti. I slučaj glumice Nede Arnerić me je šokirao, ne mogu da verujem da joj se to dogodilo - kaže Jerkovljeva.Ona se jada i da se ne seća kad je poslednji put otputovala za svoju dušu.- Volela bih, ali nemam vremena jer završavam i doktorat. Pravi sam štreber.

Foto Dragana Udovičić
Foto Dragana Udovičić

Jerkov kaže i da nije jedna od onih žena koja se dugo sprema za izlazak u grad.- Brza sam, nisam opterećena sređivanjem, pogotovo ne za izlaske. Veći mi je problem što zbog posla moram da budem isfenirana, doterana i s te strane ženama u politici nije lako. Zašto bih ja morala da budem lepa ako se bavim politikom? Uopšte ne treba da budem lepa. Inače, ošišala sam se, to je za mene bila strašna promena. Kao i svi ju kampanji sam smršala, ali ne samo zato što nisam ni stizala pošteno da jedem, nego zato što sam se hranila zdravo - iskrena je Jerkovljeva.

Foto Dragana Udovičić
Foto Dragana Udovičić

Priznaje da ne jede povrće osim krompira i šargarepe.- Obožavam slatkiše. Volim da kuvam i da imam vremena - kaže ova Novosađanka koja samouvereno odgovara na sledeće pitanje, a reč je o muško-ženskim odnosima.- Nisam od onih koji misle da se muškarci plaše uspešnih žena, ali da im je teško da ih prate, da. Pravi muškarci nemaju problem da se nose s tim i da izdrže to.S ponosom kaže da joj roditelji ove godine obeležavaju četrdeset i tri godine braka i da bi i ona, ugledajući se na njih, volela da se uda i ima svoju porodicu.- Ljubav, prijateljstvo, ravnopravnost i međusobno poštovanje. To su stvari koje čine vezu i ne treba pristajati ni na šta manje od toga - kaže Jerkov.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track