AMBASADA FRANCUSKE U BEOGRADU: Vućić se upisao u knjigu žalosti
Foto: Pr

Teroristički napad u Parizu

AMBASADA FRANCUSKE U BEOGRADU: Vućić se upisao u knjigu žalosti

Politika -
Premijer Srbije Aleksandar Vučić danas je došao u Ambasadu Francuske u Beogradu da izjavi saučešće ambasadorki Francuske u Beogradu Kristin Moro povodom sinoćnog brutalnog terorističkog napada u Parizu

Premijer se upisao u knjigu žalosti. "Iako je mala zemlja Srbija će pokušati da pomogne koliko može", rekao je Vučić ambasadorki Moro.

" Srbija je užasnuta terorističkim napadom terorista na slobodu i bezbednost svih francuskih građana, ali i svih Evropljana. Uveren sam da će viteški i hrabri francuski narod da se odupre i konačno pobedi najveću pošast savremenog sveta, a to je terorizam. Mala, ali ponosita Srbija uvek će stajati rame uz rame sa svojim francuskim prijateljima" ,napisano je u knjizi žalosti.

Ambasadorka Moro zahvalila je na ponudi i kazala je da je dirnuta podrškom koju Srbija iskazuje, naročito pažnjom građana koji su ispred ambasade doneli cveće.

Foto: Printscreen RTS
Foto: Printscreen RTS

Premijer se zadržao u kratkom razgovoru sa ambasadorkom Francuske Kristin Moro.

Foto: Printscreen RTS
Foto: Printscreen RTS

Vučić je preneo ambasadorki Kristin Moro izraze najdubljeg saučešća srpskog naroda francuskom. Vučić je ranije danas uputio telegram saučešća premijeru Francuske Manuelu Valsu povodom serije terorističkih napada u Parizu, istakavši da je to napad na tekovine savremene civilizacije.

Građani Srbije moći će da se upišu u knjigu žalosti u ambasadi Francuske od ponedeljka 16. novembra do srede 18. novembra.

Proššle noći u Parizu se dogodila serija terorističkih napada u kojima je ubijeno više od 150 ljudi. Kako javljaju svetski mediji, reč je o koordinisanim terorističkim napadima u centru Pariza, zbog čega je francuski predsednik Fransoa Oland proglasio vanredno stanje u celoj zemlji i momentalno zatvaranje granica.

(EPK)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track