AMBASADA SAD ČESTITALA VUČIĆU: Ostajemo usredsređeni na pomoć Vladi Srbije
Foto: Zorana Jevtić

AMBASADA SAD ČESTITALA VUČIĆU: Ostajemo usredsređeni na pomoć Vladi Srbije

Politika -

BEOGRAD - Ambasada SAD u Beogradu čestitala je danas premijeru Aleksandru Vučiću izbor nove vlade i poručila da SAD ostaju usredsređene na pomoć Vladi Srbije u ostvarenju njenih strateških ciljeva u sprovođenju teških reformi neophodnih za pristupanje EU.

"Radujemo se našoj zajedničkoj saradnji tokom mandata vlade. Pomoć Sjedinjenih Američkih Država ostaje usredsređena na pomoć Vladi Republike Srbije u ostvarenju njenih strateških ciljeva u sprovođenju teških reformi neophodnih za pristupanje Evropskoj uniji", navodi se u pisanoj izjavi Ambasade SAD i dodaje: "Kako to pokazuje i predstojeća poseta potpredsednika Bajdena, Sjedinjene Amerićke Države će nastaviti da pomažu razvoj privrede i privlačenje investicija, kao i vladavinu prava u Srbiji".

Poručeno je i da SAD ostaju takođe privržene uvećanju već postojeće široke saradnje između naše dve vojske."Delimo ciljeve Vlade Republike Srbije i kada su u pitanju stabilnost i prosperitet regiona, i radujemo se saradnji sa novom vladom na postizanju ovih ciljeva", stoji u izjavi Ambasade dostavljenoj medijima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track