AMBASADA SAD DEMANTUJE PAJTIĆA: Kirbi nije izjavio to što mu se pripisuje o Petroviću
Foto: Nebojsa Mandic

Demantuju lidera DS

AMBASADA SAD DEMANTUJE PAJTIĆA: Kirbi nije izjavio to što mu se pripisuje o Petroviću

Politika -
Amabasador SAD Majkl Kirbi nije izjavio to što mu se pripisuje, saopštila je ambasada SAD povodom transkripta razgovora čiju je autentičnost potvrdio lider DS i predsednik vojvođanske vlade Bojan Pajtić

BEOGRAD - Amabasador SAD Majkl Kirbi nije izjavio to što mu se pripisuje, saopštila je ambasada SAD povodom transkripta razgovora čiju je autentičnost potvrdio lider DS i predsednik vojvođanske vlade Bojan Pajtić.

Ovim je Ambasada Sjedinjenih Država demantovala autentičnost iznetih izjava u navodnim transkriptima, iako je danas Bojan Pajtić izjavio da su transkripti autentični. U transkriptu je, pored ostalog, navedeno i to da je Pajtić navodno prepričao razgovor koji je vodio sa Kirbijem, koji ga je navodno "obavestio da Vučićev kum i direktor Elektromreže Srbije Nikola Petrović za Aleksandra Vučića svakoga meseca iznosi dva miliona evra".

Tim povodom iz američke ambasade je saopšteno da "Ambasador Kirbi nije izjavio to što mu se pripisuje u navedenom razgovoru."

Nikola Petrović, generalni direktor JP "Elektromreže Srbije", takođe je reagovao povodom optužbi koje su danas izneli pojedini mediji i lider DS Bojan Pajtić.- Povodom transkripta razgovora Bojana Pajtića i Lidije Udovički koji se pojavio u određenim medijima, a za koje gospodin Pajtić tvrdi da su autentični, izjavljujem sledeće: Bedni ljudi u svom bednom navodnom razgovoru mogli su da kažu i da sam nekog svojeručno ubio, ali ja imam predlog za njih: ako je istina da su takav razgovor vodili i ako je gospođa Lidija Udovički zaista izjavila ono što stoji u pomenutom transkriptu, zahtevam da kažu vreme, mesto i ime i prezime osobe od koje sam navodno to tražio kako bih mogao da podnesem krivičnu prijavu protiv samog sebe. U suprotnom, ja ću podneti prijavu protiv gospođe Udovički za krivično delo neprijavljivanja izvršenja krivičnog dela. Takođe sam spreman i da sa njima idem na poligraf - stoji u saopštenju Nikole Petrovića.

Američka kompanija CWP takođe je negirala navode lidera DS

Kako su saopštili, oni "nemaju saznanja o razgovorima koji se pominje izmedu Lidije Udovički i Bojana Pajtića".- U vreme kada je taj privatni razgovor vođen, pre jedne i po godine, Udovički nije bila zaposlena u CWP niti u bilo kojoj povezanoj kompaniji. Udovički se trenutno ne nalazi u stalnom radnom odnosu ili na savetničkoj funkciji u ijednoj od CWP kompanija. CWP nije nikada, direktno ili indirektno, primio zahtev gospodina Nikole Petrovića za bilo kakvo plaćanje u vezi sa priključenjem vetroparka na prenosni sistem, izvan onih koji su precizno i transparentno definisani ugovorima. Naša projektna kompanija nastavlja saradnju sa JP EMS u cilju rešavanja tekućih tehnickih pitanja - navodi se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track