ALEKSANDAR ČEPURIN: Srbija je jačala kada je Rusija bila  snažna
Foto: TANJUG

Vekovne veze

ALEKSANDAR ČEPURIN: Srbija je jačala kada je Rusija bila snažna

Politika -
Ambasador Ruske federacije u Beogradu, Aleksandar Čepurin na prijemu povodom Dana Rusije poručio da viševekovnu istoriju Rusije i Srbiju vežu civilizacijski koreni pobede i uspesi, i istakao da je Srbija jačala kada je Rusija bila snažna.

BEOGRAD - Ambasador Ruske federacije u Beogradu, Aleksandar Čepurin izrazio je danas uverenje da su Beograd i Moskva strateški saveznici u ključnim pitanjima kao što su Kosovo, privredni razvoj i "interesi sadašnje i buduće Evrope", slovenskog i pravoslavnog sveta.

Ambasador je to rekao na prijemu povodom Dana Rusije i zahvalio zvanicama što su došle u Ambasadu u, kako je rekao, tako komplikovano vreme - i za Rusiju i za Srbiju.

Aleksandar Čepurin poručio je da viševekovnu istoriju Rusije i Srbiju vežu civilizacijski koreni pobede i uspesi, i istakao da je Srbija jačala kada je Rusija bila snažna.

''Naše zemlje obično slede uspone i padove jedna druge'', rekao je Čepurin ističući da je u interesu Rusije prosperitet Srbije i njen uspeh.

On je dodao da su prijateljska osećanja "naših naroda" važna osnova budućnosti "naših država" i podsetio da ruska državnost danas puni 1.153 godine dodajući da nema država u svetu osim Rusije koje mogu da se pohvale da su više od 500 godine čuvele državni suverentitet.

Na prijemu su, uz predsednika Srbije Tomislava Nikolića, bili i ministri Zorana Mihajlović, Željko Sertić, Velimir Ilić, Bratislav Gašić, Nebojša Stefanović, Aleksandar Vulin, Vanja Udovičić, Jadranka Joksimović i Ivan Tasovac.

Među zvanicima su bili i načenik Generalštaba VS Ljubiša Diković, poslanici Milovan Drecun, Vladimir Đukanović i drugi, predsednica opozicione DSS Sanda Rašković i princ Aleksandar Karađoređević sa suprugom.

Na prijemu su bili i ambasadori Kine, Japana, Velike Britanije i drugih zemalja, kao i predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež, glumac Miloš Biković, pevač Đorđe Marjanović i druge ličnosti.

(Tanjug/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track