AMER O ODLUCI O PRIZNAVANJU KOSOVA Tramp jednim tvitom može da promeni tu odluku!
Foto: AP

Poslanica u Skupštini Srbije Jasmina Karanac

AMER O ODLUCI O PRIZNAVANJU KOSOVA Tramp jednim tvitom može da promeni tu odluku!

Politika -

Poslanica u Skupštini Srbije Jasmina Karanac izjavila je, po povratku sa studijskog putovanja u SAD, da su njihovi sagovornici ocenili da su bilateralni odnosi Amerike i Srbije na jakim temeljima i da se razvijaju u dobrom smeru, ali da ne veruju da će biti preispitivaja odluke o priznavanju Kosova.

"Kada sam jednog od svojih sagovornika pitala da li postoji i teoretska mogućnost da nova američka administracija preispita odluku o priznavanju Kosova, odgovorio mi je da on lično ne veruje da će se to dogoditi, ali isto tako da Tramp jednim tvitom može da promeni ili da donese bilo koju novu odluku", kaže ona za RTS

Ona navodi da je većina sagovornika rekla da u Americi trenutno vlada stanje konfuzije, da se stvari menjaju iz minuta u minut, i da ukoliko bismo na početku i posle našeg sastanka uporedili vesti i događaje da ih ne bi iznenadilo da se u roku od tih pola sata nešto dramatično promenilo, dodala je Karanac.

"Oni su izrazili snažnu podršku Amerike naporima Srbije da ispuni uslove za članstvo u EU. Međutim, niko od njih nije mogao s preciznošću da odgovori na naša pitanja u kojem smeru će se odvijati politika Donalda Trampa prema ostatku sveta, i da li će Balkan biti u fokusu nove američke administracije", naglašava Karanac.

Devetočlana delegacija poslanika Narodne skupštine provela je deset dana u studijskoj poseti Americi, a jedna od glavnih poruka iz razgovora sa senatorima i kongresmenima bila je ta da su bilateralni odnosi SAD i Srbije na jakim temeljima i da se razvijaju u dobrom smeru, ali i da niko ne može sa sigurnošću reći da li će Balkan biti u fokusu nove administracije.

Boravak koji je finansirao američki Kongres realizovan je u organizaciji "Open world" (program razmene) i ambasade SAD u Beogradu.

RTS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track