ANTIĆ O VETROPARKU: Projekat je čist, ovo je loš pokušaj DS da napravi aferu
Foto: Ps Yt

Petrović nije uticao na vođenje projekta

ANTIĆ O VETROPARKU: Projekat je čist, ovo je loš pokušaj DS da napravi aferu

Politika -
Jedini dokument koji bi eventualno mogao da bude predmet zolupotreba je građevinska dozvola koju je izdao pokrajinski sekretarijat i to je jedini dokument koji ostavlja prostor za razgovor o korupciji, rekao je Antić

BEOGRAD - Projekat izgradnje vetroparkova vođen je apsolutno u skladu sa procedurama i zakonom, izjavio je danas ministar energetike Aleksandar Antić.

Antić je precizirao da su zakonska reššenja i pravila igre za investitore su jasna, da im daju punu sigurnost poslovanja u Srbiji i onemogućavaju bilo kakvo "administriranje" ministarstava ili preduzeća.

Direktor Elektromreže Nikola Petrović nije imao nikakvog ličnog uticaja na vođenje ovog projekta, precizirao je Antić.

"Jedini dokument koji bi eventualno mogao da bude predmet zolupotreba je građevinska dozvola koju je izdao pokrajinski sekretarijat i to je jedini dokument koji ostavlja prostor za razgovor o korupciji", rekao je Antić.

Ministar je ocenio da je polemika nastala ovim povodom u javnosti loš pokušaj DS i Bojana Pajtića da fabrikuju aferu, a sve njihove navode već su demantovali ključni akteri.

"Niko od onih koje DS pominje nije mogao da utiče na bilo koju fazu u tom poslu, što se odnosi i na direktora Elektromreža Srbije Nikolu Petrovića", rekao je on.

"Izuzetno je opasno što Pajtić zloupotrebljava jedan važan posao da blati vladu, koja radi izuzetno značajan projekat i taj se projekat ne sme više provlačiti kroz blato", poručio je Antić.

http://www.youtube.com/watch?v=KhxuLIbf070

Antić: EMS jedno od najboljih javnih preduzećaMinistar energetike Aleksandar Antić izjavio je danas da je EMS bez dileme jedno od najboljih javnih preduzeća koje uplaćuje najveću dividendu u budžet Srbije.

Antić je na konferenciji za novinare u Vladi Srbije rekao da se EMS nalazi u ozbiljnom investicionom ciklusu i da se iz politikanskih razloga sada vodi polemika, a reč je o preduzeću sa izuzetnim finansijskim poslovanjem.

Prema njegovim rečima, radi se o preduzeću koje zaslužuje najveće ocene i pohvale kojih je u javnosti malo ili uopšte nema. Direktor EMS Nikola Petrović rekao je da je to preduzeće utrostručilo profit.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track