Babić: Nikolić nije imao nikakvu zlu nameru
Foto: Zorana Jevtić

O reformi pravosuđa 2010. godine u

Babić: Nikolić nije imao nikakvu zlu nameru

Politika -
Šef poslaničke grupe SNS veruje da njegov stranački kolega nije želeo da omalovaži nijednu žrtvu, niti da pruži opravdanje za takve aktivnosti, ali ni da da opravdanje za lošu reformu pravosuđa

BEOGRAD - Šef poslaničke grupe SNS Zoran Babić izjavio je danas da njegov stranački kolega Dragan Nikolić nije imao nikakvu zlu nameru kada je štetu koju je prouzrokovala reforma pravosuđa 2010. godine uporedio sa akcijom NATO "Milosrdni anđeo".

Babić je novinarima u parlamentu rekao da je ono što se desilo 1999. godine sve samo ne dobro, kao što nije dobro ni ono sto se dešavalo nakon toga. On veruje da Nikolić nije želeo da omalovaži nijednu žrtvu, niti da pruži opravdanje za takve aktivnosti, ali ni da da opravdanje za lošu reformu pravosuđa."’Milosrdni anđeo’ je jedna aktivnost iz naše istorije koja je veoma bolna, teška, bolna za stotine hiljada porodica koje su izgubile svoje članove, za porodicu Milice Rakić, za porodice žrtava u pogođenom vozu u Grdeličkoj klisuri, poginulih radnika RTS... Nijednu žrtvu nismo zaboravili i nećemo zaboraviti", poručio je Babić.

On je napomenuo da veruje da reakcija Nikolića nije bila ni u jednom trenutku iz zle namere, niti da opravda bilo koji postupak 1999. godine, budući da dolazi iz Vranja, koje je pretrpelo ogromnu štetu u NATO bombardovanju.

"Sigurno je da takva aktivnost nema nikakve veze sa humanitarnim stvarima", rekao je Babić, dodajući da je činjenica da reforma pravosuđa 2010. godine nema nijednu jedinu dobru karakteristiku. Prema njegovim rečima, SNS je pokazala jasan stav i opredeljenje prema svim dešavanjima 1999. godine, a da je poštovanje prema žrtvama pokazano i na godišnjicu bombardovanja, organizovanjem velikog skupa.

Nikolić: Rečenica o "Milosrdnom anđelu" izvučena iz kontekstaPoslanik SNS Dragan Nikolić izjavio je danas da je u "žaru objašnjavanja" o šteti koju je prouzrokovala reforma pravosuđa 2010. godine, tu reformu uporedio sa akcijom NATO "Milosrdni anđeo" ističući da je opozicija izvukla iz konteksta njegovu rečenicu.Nikolić je novinarima u parlamentu rekao da nije imao nikakvu zlu nameru i da je želeo da kaže da je akcija "Milosrdni anđeo" donela manje štete Srbiji nego reforma pravosuđa 2010. godine.Pošto je Socijaldemokratska stranka zbog toga zatražila od predsednice Skupštine Srbije Maje Gojković da ga udalji sa aktuelne sednice, Nikolić je kazao da je zamenik šefa poslanika te stranke Janko Veselinović izneo niz stvari koje nisu izrečene i da je izvukao njegovu rečenicu iz konteksta. Prema stenografskim beleškama, Nikolić je rekao: "Ja bih nazvao čak i da je ona intervencija Milosrdni anđeo bila stvarno humanitarnog karaktera u odnosu na rekonstrukciju pravosuđa koja je urađena 2010. godine, pod patronatom neke ministarke koja je sada u ovom parlamentu i koja je narodni poslanik"."Žao mi je što neko ovo koristi u dnevno političke svrhe", podvukao je on i ponovio da je to rekao bez ikakve zle namere i da je NATO bombardovanje prouzrokovalo mnogo štete u Srbiji, da je poginulo dosta ljudi, da je uništena infrastruktura i da Srbija nije to zaboravila. Navodeći da opozicija ne bira sredstva kako bi prešla cenzus, Nikolić je naveo da je reforma pravosuđa bila katastrofalna, da je više od 900 sudija i tužilaca ostalo bez posla, a da su mnogi zbog toga umrli od "muke, jada i besa".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track