Babić: Kena, Šule i Božović su starlete u rijaliti programu DS
Foto: Zorana Jevtić

Šef poslaničke grupe SNS

Babić: Kena, Šule i Božović su starlete u rijaliti programu DS

Politika -
Imamo i nominovane za izbacivanje, a to su ili gospodin Borko Stefanović sada, ili gospodin Bojan Pajtić nakon sledećih izbora, kaže visoki funkcioner SNS

BEOGRAD - Srbija je uradila sve za otvaranje prvih pregovarčkih poglavalja sa EU i zaslužila je da se to dogodi do kraja godine, u novembru ili decembru, izjavio je danas šef poslaničke grupe SNS Zoran Babić. On je na TV Pink istakao da je Srbija prihvatila sisteme vrednosti i sve uradila što je potrebno u oblasti finansija i politike. "Međutim, poglavlja nije dovoljno samo otvoriti već ih je potrebno i žestoko ispregovarati", rekao je Babić i naglasio da Srbija ima pregovarački tim sa izuzetno stručnim ljudima. "Verujem u agilnost i stručnost ministarke Jadranke Joksimović", rekao je Babić.

On je govoreći o političkoj sceni i napadima DS na SNS izrazio očekivanje da će se na narednim izborima ceniti rezultati i marljivost. "Nastavlja se rijaliti program DS u kojem imamo i nominovane za izbacivanje, a to su ili gospodin Borko Stefanović sada, ili gospodin Bojan Pajtić nakon sledećih izobra. Imamo i starlete u obliku nekih Kena, Šuleta, ili Božovića", rekao je Babić.

On je kazao da predstavnici skoro svih stranaka kažu da su spremni za izbore, ali da mnogima ne bi odgovaralo da se sada održe izbori. Babić je kazao da je Srbija u stanju javnih finansija po MMF-u i svih stručjaka postigla fantastičan uspeh, kao i da je to učinjeno od stanja pred bankrota. On je naglasio da SNS, za razliku od drugih stranaka, nema ni dinar duga po bilo kom osnovu, jer se ne može tražiti od građana da plaćaju porez i izmiruju druge obaveze prema državi, ako vladajuća stranka to sama ne čini. "Mi želimo da radimo odgovorno i ne razmišljamo o procentima već o boljem životu građana i što boljem stanju javnih finansija i drugo", rekao je Babić izrazivši očekivanje da će na sledećim izborima rezultat biti kao i na prethodnim. Kada je reč o migrantima, Babić kaže da dnevni troškovi naše države samo za vodu i hranu iznose 20.000 do 25.000 evra. "Imamo akcioni plan po pitanju migranata i među porvim zemljama smo u Evropi koja je usvojila taj plan. Takođe, dobijamo pohvale od drugih evroskih država", istakao je Babić. On je rekao da Srbija sa Mađarskom ima odlične bilateralne odnose i da taj odnos nećemo kvariti niti zidovima niti kritikama, kao da svako radi u svojoj državi kako misli da je najbolje.

(Tanjug/Pink)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track