BALŠA BOŽOVIĆ PREDLOŽIO SKUPŠTINI: Usvojite zakon o zapošljavanju mladih
Foto: Dado Đilas

Da znanje i energiju primene u Srbiji

BALŠA BOŽOVIĆ PREDLOŽIO SKUPŠTINI: Usvojite zakon o zapošljavanju mladih

Politika -

BEOGRAD - Poslanik Demokratske stranke Balša Božović predložio je danas Skupštini Srbije da usvoji zakon o zapošljavanju mladih, koji će, kako je rekao, omogućiti mladima da znanje i energiju primene u Srbiji, a ne u nekoj drugoj zemlji.

Božović je novinarima u Skupštini Srbije rekao da je odliv mladilh ljudi i odliv mozgova najveći problem srpskog društva danas.

"Pravimo društvo gde mogu samo stranački aktivisti i funkcioneri da dođuu do posla, a iz tako nepravednog društva mladi odlaze i sa sobom odnose i znanje", rekao je Božović.

On je dodao da bez mladih i znanja nema budućnosti Srbije i dodao da svaki mladi čovek koji napusti zemlju nije jedan nezaposleni manje, već jedan veliki trošak koji društvo ne može godinama da nadoknadi.

Konkretan predlog je, kako je objasnio, stepenovanje stope doprinosa za obevezno socijalno osiguranje, tako što će najmlađi plaćati najmanje, a onda će se ta stopa povećavati sa godinama života.

Drugi predlog su prakse i za srednjoškolce i za studente koja će biti ograničena da ne bi bilo zloupotreba, dok bi im sa druge strane bili pokriveni troškovi prevoza i topli obrok, što će podeliti poslodavac sa državom, dodao je Božović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track