BLOKIRANJE MOBILNIH, SKRIVENI SNAJPERISTI, ZAVARENE ŠAHTE: Evo kada sutra stiže Bajden u Beograd
Foto: Fonet

BLOKIRANJE MOBILNIH, SKRIVENI SNAJPERISTI, ZAVARENE ŠAHTE: Evo kada sutra stiže Bajden u Beograd

Politika -

BEOGRAD - Potpredsednik SAD-a Džozef Bajden dolazi sutra u drugu zvaničnu posetu Srbiji, a bezbednosne mere tokom njegovog boravka u Beogradu biće podignute na najviši nivo.

O bezbednosti Bajdena i članova njegovog kabineta brinuće više hiljada policajaca, pripadnika domaćih i stranih bezbednosnih službi i Vojske Srbije. Sa potpredsednikom SAD-a dolazi i njegovo lično obezbeđenje.

Plan posete

Iz bezbednosnih razloga, u ovom trenutku samo organizatori posete znaju preciznu satnicu Bajdenovog boravka u prestonici Srbije. Očekuje se da će na Aerodrom "Nikola Tesla" sleteti u prepodnevnim satima.

Bajdena će u Palati Srbije dočekati premijer Aleksandar Vučić, a posle svečanog dočeka predviđen je bilateralni sastanak dveju delegacija. U planu je i tet-a-tet sastanak Vučića i Bajdena, nakon čega slede izjave za medije. Sa Bajdenom će u Beogradu razgovarati i predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

Mere na najvišem nivou

Parkirani automobili, kante za đubre i svi drugi predmeti biće uklonjeni, a standardne mere koje se primenjuju prilikom dolaska najviših stranih državnika podrazumevaju i da se u zonama prolaska kolone.

Tada se na određeno vreme bliokiraju i mobilni telefoni, spuštaju roletne, vare šahtovi i proveravaju podzemne cevi i vodovi, a po krovovima zgrada postavljaju skriveni snajperisti.

(EPK/Agencije/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track