BOŠKO JAKŠIČ: Tramp je proizvod vojnih krugova i Pentagona
Foto: Kurir TV

Ne može se tek tako postati predsednik

BOŠKO JAKŠIČ: Tramp je proizvod vojnih krugova i Pentagona

Politika -

BEOGRAD - Novinar Boško Jakšić je u gostovanju u specijalnoj emisiji Kurir TV posvećenoj pobedi Donalda Trampa, rekao da je po njegovom mišljenju, novi američki predsednik deo projekta u kome je odlučujuću ulogu odigrao Pentagon.

- Ne vrujem u teoriju da se Tramp pojavio ni iz čega, i da je mogao da prođe tek tako bez značajne podrške vojnih krugova i Pentagona, gde su ga mnogi hrabrili da Americi ne odgovaraju vojni sukobi sa Rusijom i ostatkom sveta, rekao je Jakšić.

On je rekao da smo mi ovde u Srbiji skloni da verujemo da se on odjedanput pojavio kao samouk, ni iz čega, dok tražimo neku kopču sa nama jer mu je supruga sa ovih prostora.

Foto: Kurir TV
Foto: Kurir TV

- Mislim da će Tramp zaista uspeti da ispoštuje neke značajnije stvari, upravo jer je on grubo rečeno pravljen. On jeste deo projekta, ne može se postati predsednik SAD tek tako, rekao je Jakšić.

On je rekao i da je po njegovom mišljenju Tramp bolji za Srbiju i da će ukoliko uspe da ostvari politiku približavanja Rusiji doći do pada tenzije što Srbiji odgovara.

- Tramp će prihvatiti uticaj Kine i multipolarni svet, a to je upravo ono što je Hilari Klinton pokušavala da odbije u svojoj kamnpanji - rekao je Jakšić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja