BRANISLAV LEČIĆ ZA KURIR: Potez Tomislava Nikolića dobra vest za demokratiju i opoziciju!
Foto: Damir Dervišagić

Problem za SNS

BRANISLAV LEČIĆ ZA KURIR: Potez Tomislava Nikolića dobra vest za demokratiju i opoziciju!

Politika -

Glumac Branislav Lečić smatra da je kandidatura Tomislava Nikolića dobra kako za demokratski sistem u Srbiji, tako i za opoziciju.

"Napokon se ta cela situacija sa SNS definiše, to što oni slede samo svoje lične interese dosta govori o njima. Ovo je ozbiljan potres u njihovim redovima, a reakcije u koalciji su raznovrsne i nisu blagonaklone", smatra Lečić.

Potpredsednik Demokratske stranke veruje da će Nikolićev potez razotkriti iluziju da je vladajuća opcija jedinstvena.

foto: Dragan Kadić
foto: Dragan Kadić

"Nikolić je političar koji dugo traje i ne radi ništa bez razloga. Aleksandar Vučić je čovek koji je zajedno sa Srpskom naprednom strankom uspostavio autoritativni monopol, koji onemogućava bilo kakav politički dijalog, preko potreban za jedno demokratsko društvo. Tako da je ovo dobro, jer je potez u korist kompeltnog demokrastkog društva, jer je idelana prilika da se razbije atmosfera da postoji samo jedna politička opcija".

O izgledima kandidata opozicije na predstojećim predsedničkim izborima, Lečić kaže:

foto: Dragana Udovičić, Nebojša Mandić
foto: Dragana Udovičić, Nebojša Mandić

"Lično mislim da će Vuk Jeremić skupljati glasače desno od centra pa čak i neke glasače SNS, dok Saša Janković drži levi centar. Janković se 10 godina borio za zakon i prava i on je čovek koji može da garantuje stabilnost države, demokratskog sistema i ustpostavljanje zakonskih regulativa u kojima svako radi svoj posao. Svaki aposlutizam je opasan i zato je dobro da se i Vučić i Toma kandiduju."

Pogledajte bonus video: Šta mislite o kandidaturi Vučića i Nikolića

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track