BRANKICA JANKOVIĆ O MARIJI MALI: Sve građanke imaju pravo na zaštitu, ma čije da su bivše supruge
Foto: Aleksandar Jovanović

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti

BRANKICA JANKOVIĆ O MARIJI MALI: Sve građanke imaju pravo na zaštitu, ma čije da su bivše supruge

Politika -

BEOGRAD - Sve građanke, bez obzira da li su nečije bivše ili sadašnje supuge, imaju pravo na istu pravnu zaštitu, ukazala je poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković, upitana o izjavi direktorke Kancelarije za ljudska i manjinska prava Suzane Paunović o bivšoj supruzi gradonačelnika Beograda Mariji Mali.

"Svaki građanin i građanka po Ustavu i zakonu imaju pravo na jednaku pravnu zaštitu. Činjenica da ste nečija bivša ili sadašnja supruga, nikoga ne sme da ostavi bez pravne zaštite", naglasila je ona.

Agencija za borbu protiv korupcije demantovala Mariju Mali

Paunović je ranije izjavila da porodični konflikti "znaju da budu zloupotrebljeni u druge svrhe", a da je u slučaju gradonačelnika Beograda Siniše Malog i njegove bivše supruge Marije Mali "unutrašnja porodična problematika preneta na politički teren".

ŠOKANTNE TVRDNJE: Krik objavio intervju sa suprugom gradonačelnika Beograda

Janković je dodala da državni organi koji nisu ovlašćeni ili nisu nadležni za kontrolu i nadzor, ne bi trebalo da iznose nikakve ocene, niti kvalifikacije o porodičnim sporovima.

Ona je dodala da bi u slučaju Mali, ako je potreban nadzor, moglo da postupa Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, ili Ministarstvo pravde, ili zaštitnik građana, a u slučaju eventualne diskriminacije Kancelarije za ljudska i manjinska prava, na čijem je ona čelu.

Marija Mali je u intervjuu KRIK-u ispričala da je izgubila starateljstvo nad decom, a da joj je bivši suprug poručio: "Sudija je moja".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track