BRANKO RUŽIĆ: Sabrati sve snage vladajuće koalicije u jedan front
Foto: Zorana Jevtić

Za pobedu

BRANKO RUŽIĆ: Sabrati sve snage vladajuće koalicije u jedan front

Politika -

NOVI SAD - Potpredsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Branko Ružić ocenio je danas da su država i društvo u situaciji da Srbija treba da pobedi i da sve nijanse i razlike koje postoje između stranaka vladajuće koalicije treba sabrati i staviti u front pobede na predsedničkim izborima.

Što se tiče vanrednih parlamentarnih izbora, Ružić smatra da oni u ovom trenutku nisu potrebni.Imamo sijaset izazova pred Srbijom, a jedan od njih je stanje u regionu. Pokazali smo veliku ozbiljnost, odgovornost, pokušavamo da budemo lideri u regionalnoj saradnji, ali se konstatno dešavaju procesi kontrolisanih sukoba niskih intenziteta, ocenio je Ružić u emisiji "Pravi ugao" RTV Vojvodine.

Ako pričamo o strateškim ciljevima vlade, oni su identični i zašto onda deliti takvu snagu kada imate situaciju na opozicionom spektru da nisu spremni, sposobni, agilni i svesni da ostvare pobedu, rekao je Ružić.

Foto: Zorana Jevtić
Foto: Zorana Jevtić

On je objasnio da je SPS uvek imala državotvornu notu i da je "podastirala interese stranke interesima građana Srbije".Da li je Vučić trenutno najpopularniji poltičar? Jeste. Da li ima najveću energiju da realizuje procese, evidentno je.Da li on može da odnese pobedu u prvom krugu? Može i mi smo na to ukazivali, rekao je Ružić odgovarajući na pitanje zašto lider SPS Ivica Dačić nije predsednički kandidat.

Ružić je naglasio da biračka tela socijalista i Srpske napredne stranke nisu ista, ali imaju isto pravo da vole Srbiju.

Mi se ne igramo politike. Ivica Dačić je 2012. godine bio kandidat u prvom krugu i osvojio je 16 odsto glasova i mi smo spremni da podastremo tu popularnost i snagu zarad Srbije i da idemo u zajedničku pobedu sa Vučićem, rekao je Ružić.

Foto: Aleksandar Jovanović
Foto: Aleksandar Jovanović

Upitan o oštrim izjavama Dačića kada je Nikolić najavio mogućnost kandidovanja na predsedničkim izborima, Ružić je rekao da se radi o metaforama.

Politički je nekorektno ono što Nikolić radi. Biće kandidature, pa neće, hoće da položi jaja, neće da položi jaja. Nikoliću je ovo peti put da se bezuspešno kandiduje i mislim da mu ni porodica više ne veruje, kazao je Ružić.

Ružić je rekao i da Dačićevo podržavanje Vučića u sukobu sa Nikolićem ne vidi kao pokušaj predsednika SPS da bude premijer ukoliko Vučić bude izabran za predsednika.

Vi implicirate da SPS nestaje, a SPS je druga po snazi politička snaga u Srbiji. Dačić je već bio premijer nemojte misliti da mu je stalo da to ponovo bude, ali to ne znači da ja ne bih bio srećan da se to desi. A i da ne bude, nije ništa tragično, rekao je Ružić.

Foto: Beta
Foto: Beta

Potpredsednik socijalista je ocenio da nema potrebe za vanrednim parlamentarnim izborima, jer ne vidi da postoji kriza u funkcionisanju parlamenta.Jedini razlog bi bio nemogućnost dostizanja parlamentarne većine, a ona nije dovedena u pitanje, rekao je Ružić.

Komentarišući svoju raniju izjavu da Srbiji nije baš dobro kako je Vučić rekao, Ružić je objasnio da "ovo nije vreme za potenciranje narcizma malih razlika".Te razlike su nebitne kada su na drugom tasu interesi Srbije i njenih građana, zaključio je Ružić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track