BRUKA! BIVŠI ŠEF DRŽAVE VREĐA Tadić: Nikolić svakog dana sramoti Srbiju?!
Foto: Fonet/Nenad Đorđević

Lider SDS

BRUKA! BIVŠI ŠEF DRŽAVE VREĐA Tadić: Nikolić svakog dana sramoti Srbiju?!

Politika -

BEOGRAD - Ako Srbija još jednom dobije Nikolića za predsednika, to će biti istorijska sramota. SDS i ja lično smo spremni da uradimo sve da dođe do promene na toj poziciji koja bi značila i pad Vučićeve vlade - kazao je bivši šef države i aktuelni lider SDS Boris Tadić i apelovao na političke predstavnike opozicije da sednu za sto da razgovaraju.

On je naglasio da se to odnosi na stranke evropske orijentacije i da isključuje DSS i Dveri.

Boris Tadić ocenio je da ne postoji ništa idealnije za Aleksandra Vučića nego da političke stranke opozicije imaju "pregršt predsedničkih kandidata" i da je to situacija u kojoj lider SNS može stati iza "katastrofalnog predsedničkog kandidata, kao što je Tomislav Nikolić".

Tadić je ocenio da Nikolić, koji govori "potpune besmislice u političkom etru", svakog dana sramoti Srbiju u međunarodnoj javnosti.

Foto: Fonet/Nenad Đorđević
Foto: Fonet/Nenad Đorđević

On je kazao da je prvi korak u obaranju aktuelnog režima zajednički kandidat opozicije, ali da ne želi da govori o pojedinačnim imenima za potencijalnog kandidata.

Od predsednika Nikolića nismo mogli dobiti odgovor na Tadićevu prozivku, ali je u intervjuu za televiziju „Al Džazira“ na engleskom jeziku izjavio da mu ne pada na pamet da menja svoju dosadašnju politiku.

- Ako pričate o zabrinutosti građana zbog moje politike, to je bila moja politika na izborima na kojima sam izabran i to će biti moja politika ako se ponovo kandidujem - naglasio je on.

Nikolić je za Al Džaziru rekao da Srbija želi da postane članica EU, ali da postoje dva uslova koja ne može da ispuni, a to je da prizna nezavisnost Kosova i Metohije i da bude u svađi sa zemljama sa kojima je EU u svađi. Na pitanje zašto paralaleno sa članstvom u EU Srbija ne želi u NATO, predsednik je objasnio da je to potpuno druga priča.

- Uveren sam da govorim u ime većine građana kada kažem da Srbija nikada neće biti u NATO - poručio je predsednik.

(Alo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track