BUGARSKI POSLANIK: Ujedinićemo se sa Srbima, odbranićemo Makedoniju!

Zajedno protiv terorizma

BUGARSKI POSLANIK: Ujedinićemo se sa Srbima, odbranićemo Makedoniju!

Politika -
Mnogi Bugari žele da odu u Makedoniju. U kontaktu smo sa Bratislavom Živkovićem koji predvodi momke iz Srbije i mi ćemo se udružiti. Albanski teroristi su trgovci narkoticima, kriminalci i plaćenici koji su spremni na sve, kaže Černev

Bivši poslanik bugarskog Nacionalnog pokreta Ataka Pavel Černev kaže da mnogi mladići iz Bugarske žele zajedno sa srpskim četnicima da odu kao dobrovoljci u Makedoniju. Černev koji je svojevremeno cepao tzv. zastavu Kosova u bugarskom parlamentu kaže da je u kontaktu sa srpskim četničkim komandantom Bratislavom Živkovićem i da organizuju dobrovoljce.

Bratislav Živković, Foto: Reuters
Bratislav Živković, Foto: Reuters

- Mnogi Bugari žele da odu u Makedoniju ali nažalost naša Vlada ne želi da pomogne. U kontaktu smo sa Bratislavom Živkovićem koji predvodi momke iz Srbije i mi ćemo se udružiti. Albanski teroristi su trgovci narkoticima, kriminalci i plaćenici koji su spremni na sve - kaže Černev.

Podsećamo, tokom boravka četnika u Novorusiji u njihovoj jedinici je bilo boraca iz Bugarske. Prvi predstavnici Četničkog pokreta i dobrovoljca iz Bugarske će već danas stići u Makedoniju.

Prema rečima Bratislava Živkovića, pre bilo kakvih drugih aktivnosti, on će u Kumanovu prvo stupiti u kontakt sa makedonskim zvaničnicima kako bi pokušao da dogovori učešće svojih boraca u antiterorističkim operacijama.

http://www.youtube.com/watch?v=O0e5z41mYA8

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track