BURA U VLADIMIRCIMA: Pajtić tvrdi da SNS šalje batinaše, naprednjaci da demokrate otimaju vlast
Foto: FoNet Nebojša Krstić

Problem oko formiranja opštinske vlasti

BURA U VLADIMIRCIMA: Pajtić tvrdi da SNS šalje batinaše, naprednjaci da demokrate otimaju vlast

Politika -

BEOGRAD, 31. avgusta (Tanjug) - Predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić izjavio je danas da je Srpska napredna stranka sprečila da novoizabrani predsednik Opštine i predsednik Skupštine preuzmu dužnost u Vladimircima.

Kako tvrdi Pajtić, to je u utorak sprečila grupa plaćenika.On je zatražžio od premijera, ministarke za lokalnu samoupravu i ministra unutrašnjih poslova da se angažuju po ovom pitanju.

Pajtić je rekao da je promenjena parlamentarna većina u ovoj opštini i da po zakonu niko ne bi smeo da zaustavlja ljude koji su izabrani voljom većine odbornika da preuzmu svoje dužnosti, a kamoli neka grupa neidentifikovanih ljudi koje iznajmljuje režim da u Srbiji suspenduje zakon, saopšteno je iz DS.

Foto: Dado Đilas
Foto: Dado Đilas

SNS optužuje demokrate

Srpska napredna stranka saopštila je danas da je nakon održanih izbora u Vladimirovcima osvojila natpolovičnu većinu, a da im Demokratska stranka danas otima odbornika i želi mimo zakona i procedure da upadne u Opštinu i postavi svoju vlast.

Pozivamo državne organe da spreče anticivilizacijsko divljanje i pravno nasilje koje sprovode Pajtić i njegovi partneri, koji nisu u stanju da razumeju da se vlast ne formira po kafanama i na silu, već u institucijama i po zakonu, navela je SNS u saopštenju koje je potpisao popredsednik stranke Milenko Jovanov.

Foto: Marina Lopičić
Foto: Marina Lopičić

SPS: Nije data saglasnost za promenu vlasti

Organi Socijalističke partije Srbije nisu doneli odluku, pa samim tim ni dali saglasnost Opštinskom odboru SPS Vladimirci za bilo kakve aktivnosti u vezi promene lokalne vlasti, izjavio je danas potpredsednik SPS Žarko Obradović.

"Socijalistička partija Srbije neće dozvoliti da lični interesi i netrpeljivosti među pojedincima na lokalu budu osnov za donošenje odluka. Odluke organa SPS se moraju poštovati, a u suprotnom će biti primenjen Statut SPS", naveo je Obradović u izjavi za javnost.On je naglasio da je strateški interes Socijalističke partije Srbije da sa Srpskom naprednom strankom učestvuje u lokalnoj vlasti gde god za to postoje mogućnosti, jer je to i u interesu građana i rešavanja problema na lokalnom nivou.

Foto: Zorana Jevtić
Foto: Zorana Jevtić

"To je i logično, jer su SPS i SNS u koaliciji na republičkom nivou", naveo potpredsednik socijalista.

U Vladimircima je pre nekoliko dana došlo do promene vlasti.Kako su preneli mediji, naprednjake, koji su po formiranju vlasti, od 25 imali 13 odbornika, napustila je jedna odbornica, tako da je formirana većina koju čine odbornici dosadašnje opozicije - SPS, DS, Jedinstvena Srbija i Grupa gradana "Janko Đurić".

Za predsednika opštine izabran je Dragan Simeunović iz SPS-a.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track