ČEDA IZBEGAO LIKVIDACIJU: Zemunci hteli da ubiju Jovanovića!
Foto: Dragana Udovičić, Profimedia

Mračne tajne klana iz Šilerove

ČEDA IZBEGAO LIKVIDACIJU: Zemunci hteli da ubiju Jovanovića!

Crna Hronika -

Saznajte sve detalje o izjavi svedoka-saradnika o listama smrti, odnosno zloglasnom spisku za odstrel moćnog "zemunskog klana", koja je bila dugačka!

Zoran Đinđić je bio samo prvi na spisku, a nekoliko dana posle ubistva premijera planirana je likvidacija Čedomira Jovanovića, ali i najmoćnijih ljudi u Srbiji, izjavio je svedok-saradnik Dejan Milenković Bagzi.

Svedok-saradnik Dejan Milenković Bagzi izjavio je juče pred Specijalnim sudom u Beogradu da je zloglasni „zemunski klan“ planirao likvidaciju lidera LDP Čedomira Jovanovića!- Bilo je mnogo ubistava koje smo izvršili kao pripadnici „zemunskog klana“, ali je bilo i onih koja je trebalo da izvršimo, ali se odustalo. Znam da je trebalo da ubijemo Jovicu Stanišića, Čedomira Jovanovića i Ljubišu Buhu. U planu su bile i neke otmice - rekao je Bagzi, ali nije otkrio ko je, niti zbog čega naručio ubistvo Jovanovića.Klan ko vojskaPosetimo, pripadnici istog klana ranije su na suđenjima izjavljivali da su Jovanović i Spasojević bili prijatelji i da je lider LDP vođu klana posećivao u CZ dok je ovaj bio u pritvoru zbog otmice Miroslava Miškovića.Bagzi je, odgovarajući na pitanja, rekao i da je klan funkcionisao kao vojska.- Izvršavali smo naređenja Dušana Spasojevića i Milorada Ulemeka. Tada mi je bilo svejedno šta je motiv da se neko ubije. Bili smo organizovana kriminalna grupa i nismo smeli da odbijamo naređenja - posvedočio je Milenković, koji je juče s tajne lokacije doveden u zgradu Specijalnog suda kako bi svedočio na suđenju Radomiru Markoviću, Milanu Radonjiću, Ratku Romiću i Miroslavu Kuraku za ubistvo Slavka Ćuruvije.Bagzi je potvrdio da su 2002. dobili naređenje da prate i ubiju Romića i Kuraka.Naredba za ubistvoNjihovo ubistvo, kako je rekao, naručio je Milorad Ulemek Legija, a njemu, braći Simović i ostalim „zemuncima“ zadatak je dao pokojni vođa „zemunskog klana“ Dušan Spasojević.- Kada smo dobili naređenje, nismo znali zbog čega nam to Dušan traži, a nismo ni pitali jer smo mi samo izvršavali naređenja, kao i za mnoga druga ubistva. Miloš Simović i ja, to je bilo u drugoj polovini 2002, čekali smo Kuraka kod stanice policije „29. novembar“, jer smo znali da u blizini igra fudbal. Kada je ušao u džip, krenuli smo za njim, ali ne znam da li nas je primetio, krenuo je preko Pančevačkog mosta, preticao je kolonu i uspeo da nam pobegne - ispričao je svedok-saradnik i objasnio da je pratnju potom obustavio Legija.Jovanović nije hteo za Kurir da komentariše Bagzijeve tvrdnje.

Zoran ŽivkovićMOGUĆE JE DA JE JOVANOVIĆ BIO METANekadašnji premijer Zoran Živković kaže da je vrlo moguće da su te likvidacije zaista planirane.- Po svemu onome što znamo da je sve radio „zemunski klan“, to je vrlo moguća varijanta. Oni su ubijali protivnike Slobodana Miloševića i svedoke svojih zločina po sistemu „mrtva usta ne govore“ - kazao je lider Nove stranke.

Prozvana Folk pevačica ponovo povezana sa „zemuncima“BAGZI: CECA ČULA ZA UBISTVODejan Milenković Bagzi je ispričao i da je Miroslava Kuraka prvi put video kad mu ga je u diskoteci „Bombaj“ pokazao Milorad Ulemek Legija, i to pred pevačicom Cecom Ražnatović.- Bili smo na koncertu Gorana Bregovića u Novom Sadu i kasnije smo svratili u diskoteku „Bombaj“, bila je prisutna i Ceca. Legija je video Kuraka i rekao: „Ovaj čovek je ubio Ćurku“ - rekao je Bagzi.S druge strane, Ceca je za Kurir demantovala Bagzijevo svedočenje.- Ne znam ko je taj Kurak ni kako on izgleda. A Legija nikada nije rekao to što je Bagzi juče tvrdio - rekla je Ceca.

Danas u KURIRU pročitajte još:

DRAMATIČNO: Mladić može da umre u sudnici

SERGEJ LAVROV PRENOSI PORUKU: Putin će da podrži Tomu!

ŽESTOKO UDARANJE PO UŠIMA: Kazna za stanare do dva miliona!

BUDALETINA: Dari preti zatvor, vozila 228 na sat

HOROR U LAZAREVCU: Devojčica oteta i silovana!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track