ČEDO, PATIŠ JER TE VUČIĆ ŠUTNUO: Lider LDP razbesneo opoziciju zbog tvrdnje da su bolesni!
Foto: Dragana Udovičić

Fajt

ČEDO, PATIŠ JER TE VUČIĆ ŠUTNUO: Lider LDP razbesneo opoziciju zbog tvrdnje da su bolesni!

Politika -

Jovanović rekao da svi u opoziciji pate od bolesti sujete, na šta su mu kolege poručile da je frustriran jer ga naprednjaci nisu primili u vlast

Lider LDP Čedomir Jovanović izostavljen je sa liste zvanica na prvom okupljanju opozicije, zbog čega nije birao reči, pa je opozicionim liderima nalepio dijagnozu! Prema Jovanovićevoj proceni, svi boluju od iste bolesti - suviše su frustrirani i opsednuti drugom stranom. Prozvani mu nisu ostali dužni, pa su mu poručili da prestane da projektuje sopstvene frustracije zbog biranja pogrešne strane.

Bivša predsednica DSS Sanda Rašković Ivić ne prihvata Čedinu laičku dijagnozu, ali je na osnovu svog psihijatrijskog iskustva ponudila svoju stručnu.- Ovde je očigledno reč o fenomenu projekcije, odnosno pojavi da onaj ko je izrazito frustriran govori o navodnoj frustriranosti drugih. Ne razumem ni zašto mu smeta što smo opsednuti drugom stranom, jer opozicija nije prava opozicija ukoliko nije spremna da motri na ono što vlast radi. Biti konstruktivna opozicija nije ništa drugo do biti satelit vlasti - izjavila je ona.Lider Levice Srbije Borko Stefanović smatra da Jovanović nije opozicija, već „korektor vlasti koji želi biti zamena“.- Problem opozicije nisu sujete lidera, kako to misli Jovanović. Kod nekih ljudi problem je osećaj lažne veličine. Pogrešio je i u dijagnozi da smo opsednuti drugom stranom, jer prava opozicija kritikuje vlast kad god ona greši. U suprotnom nije opozicija - objašnjava Stefanović.

Kako je ocenio prvi čovek Pokreta za preokret Janko Veselinović, Jovanović pokazuje frustraciju jer nije poželjan ni za SNS.- Naprednjaci su razne hteli i uzeli pod svoju kapu, a LDP nisu hteli čak ni za slikanje. Da su hteli Jovanovića, dali bi mu ministarsko mesto. Ovako je on dobio finansijsku satisfakciju, a formalno je mimo vlasti - kaže on.Da je Jovanović omašio i temu i krivce za sadašnju situaciju, smatra lider DS Dragan Šutanovac.- Čak i da je ta njegova konstatacija istinita, ne vidim zašto bi građane pogađala frustracija opozicijom kad se sve loše dešava upravo zbog katastrofalne vlasti, koja frustrira sve građane Srbije, koji su dovedeni u situaciju da žive u najlošijem životnom standardu u 21. veku. Besmisleno je pojednostavljivanje i obesmišljavanje činjenice da je vlast odgovorna za stanje u državi - naglasio je Šutanovac.

Bo­ris TadićTAKO PRIČAJU PLAĆENICI VLASTI

Pred­sed­nik SDS Bo­ris Ta­dić ju­če je izja­vio da je mo­gu­će da se opo­zi­ci­ja uje­di­ni oko jed­nog pred­sed­ni­č­kog kan­di­da­ta i po­ru­čio da je be­smi­sle­na dis­ku­si­ja o to­me da li da kan­di­dat opo­zi­ci­je bu­de stra­na­č­ka ili ne­stra­na­č­ka li­č­nost.- Bi­t­no je da bu­de čo­vek ko­ji ima odre­đe­no isku­stvo. S dru­ge stra­ne, ta­ko­zva­ni ana­li­ti­ča­ri, apo­lo­ge­te i pla­će­ni­ci ove vla­sti stal­no go­vo­re o su­je­ti u opo­zi­ci­ji, da opo­zi­ci­ja ne­će mo­ći da ima za­jed­ni­č­kog kan­di­da­ta. Tre­ba da po­ka­že­mo da stva­ri sto­je pot­pu­no dru­ga­či­je - na­veo je li­der SDS.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track