ČESTITKE SAMO PRISTIŽU: Vučiću čestitali Junker i Tusk
Foto: Zorana Jevtić

Dan posle predsedničkih izbora

ČESTITKE SAMO PRISTIŽU: Vučiću čestitali Junker i Tusk

Politika -

BRISEL - Najviši zvaničnici EU Donald Tusk i Žan Klod Junker čestitali su Aleksandru Vučiću na izboru za predsednika Srbije, kao i snažnoj podršci koju je dobio od građana.

Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk i predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker ocenjuju da su glasači u Srbiji dajući poverenje Vučiću pokazali i svoju punu podršku za njegovu politiku koja vodi Srbiju ka članstvu u EU.

Donald Tusk (Foto: AP)
Donald Tusk (Foto: AP)

- Želimo vam puno uspeha u nastavku ovoga puta koji podrazumeva reforme u okviru tekućeg pristupnog procesa koji će dovesti do boljeg života svih građana. Stabilne i funkcionalne institucije, vladavina prava, borba protiv korupcije - osnove su za dalji pozitivni ekonomski napredak - navodi se u pismu koje su Tusk i Junker uputili povodom izbora Aleksandara Vučića za predsednika Srbije.

Junker (Foto: Beta/AP)
Junker (Foto: Beta/AP)

Predsednici Evropskog saveta i Evropske komsije kažu da su uvereni da će Vučić nastaviti i da promoviše saradnju i pomirenje u regionu, što je, kako ocenjuju Tusak i Junker, osnova za stabilnost mir i prosperitet.

- Vaša odlučnost biće takođe presudna za nastavak napretka u dijalogu između Beograda i Prištine - poručili su Donald Tusk i Žan Klod Junker u svojoj čestitki Aleksandru Vućiću.Oni su ponovili da će EU u potpunosti podržati reformski put Srbije i izrazili nadu da će dobro sarađivati sa budućim predsednikom Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track