ČETIRI NAJVAŽNIJE SARADNICE MANDATARA SRBIJE: One su uvek uz Vučića
Foto: Beoinfo, Zorana Jevtić, Printscreen, Dragana Udovičić

Kako je raditi sa premijerom

ČETIRI NAJVAŽNIJE SARADNICE MANDATARA SRBIJE: One su uvek uz Vučića

Politika -

BEOGRAD - Četiri žene nalaze se u krugu najbližih saradnika premijera Srbije Aleksandra Vučića - Suzana Vasiljević, Tanja Jović, Vladanka Malović i Irena Vujović.

Imaju različita zaduženja i ogromnu odgovornost, a Vučić je u svakodnevnom kontaktu sa sve četiri. Suzana Vasiljević je savetnica za medije i najviše vremena provodi uz premijera. Prati ga na svim putovanjima u zemlji i inostranstvu. Kao i savetnica za spoljnu politiku, Tanja Jović, tvrdi da im uslov da rade za Vučića nije bila partijska knjižica. Jovićeva je u kabinet došla pre manje od dve godine. Vladanka Malović je Vučićeva desna ruka u stranci i drži partijske konce u rukama kad šefa nema, dok je Irena Vujović predsednica opštine Savski venac i od nje se u budućnosti mnogo očekuje.

Suzana Vasiljević, savetnica za medije

Od Brisela, Berlina, Vašingtona, Njujorka, Srebrenice, Kosova... Težak je čovek, ali dobar. Kao šef, užasno je zahtevan, nikad zadovoljan. Bez obzira na sve, na njega se možete osloniti. Pažjliv je prema saradnicima. Za njega ne postoje vikendi ni godišnji odmori. Kada sam pre tri godine otišla u Abu Dabi četiri dana, svima je pričao kako sam, dok je on radio, ja bila na odmoru 20 dana?!

Tanja Jović, savetnica za spoljnu politiku

Aleksandra Vučića sam upoznala u februaru 2013. kada sam kao novinar RTS izveštavala o njegovoj poseti Berlinu. Nije mi padalo na pamet da bih mogla da budem njegov savetnik, pa sam bila u čudu kada mi je stigao njegov poziv. U razgovoru sa strancima je direktan, nema prazne priče.

U posao unosi mnogo strasti i temperamenta, što nekad podiže tenzije i stvara nervozu, ali znam da ima veliku odgovornost i velike prepreke, pa ga opravdam. Kao šef je strog i zahtevan, ali pravedan. Simpatično mi je što me šef kad je dobrog raspoloženja oslovljava sa Kristofe jer me kacenalarka Merkel jednom pitala da li sam ja njegov Kristog Hojzgen (spoljnopolitički savetnik Angele Merkel).

Irena Vujović, predsednica opštine Savski venac

Aleksandra Vučića sam upoznala kada sam se učlanila u SNS 2009. godine i upravo su me njegova energija, spremnost da radi i od Srbije napravi modernu, uređenu, evropsku državu motivisali da se priključim SNS-u. Veoma je vredan i marljiv čovek, radoholik i nije lako pratiti njegov tempo.

Foto: Beoinfo
Foto: Beoinfo

Meni se najviše dopada to što s istom ozbiljnošću prilazi svakom sagovorniku - bilo da je reč o predsedniku ili premijeru neke moćne države, univerzitetskom profesoru, radniku ili poljoprivredniku. Izuzetno je uporan, uvek beskompromisno drži do zadate reči i na njega uvek možete da se oslonite. Od njega sam mnogo toga u politici naučila, a slobodno mogu reći da sam odrasla uz njega.

Vladanka Malović, šef pres službe SNS

Upoznala sam ga 2009. godine kada su bili izbori za opštine Voždovac i Zemun, tada sam kao aktivista beogradskog odbora pomagala u kampanji. Tada je, sećam se, prišao nama aktivistima i ptialo jesmo li umorni, treba li nam nešto, bodrio nas. Tri godine kasnije sam angažovana da radim u kampanji za predsedničke i parlamentarne izbore.

Foto: Dragana Udovičić
Foto: Dragana Udovičić

Tih meseci do izbora radili smo danonoćno zajedno, a on se ponašao kao da je jedan od nas, iako sam ja, u početku, priznajem, imala ogromnu tremu jer, priznaćete, nije mala stvar raditi kampanju za SNS i biti uz one koje neizmerno poštujete. Nikada nije bio pretenciozan, uvek ima vremena za sve. Od kada sam izabrana za predsednicu Službe za informisanje nemam radno vreme, vikende, praznike. Svakodnevni rad, podrazumevani stres, ali kad vam je Vučić šef, nema nemogućeg posla.

(Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja