CIRKUS U SPS Dačić odlepio: E, tek vam sad ne dam pare!
Foto: Zorana Jevtić

Socijalisti istražuju ko ih je odrukao za plate

CIRKUS U SPS Dačić odlepio: E, tek vam sad ne dam pare!

Politika -

Umesto da se pozabave kako će isplatiti zarade zaposlenima u stranci i kako će odblokirati račun, rukovodstvo socijalista traži krivca zbog curenja informacija o dubiozi

Određeni broj zaposlenih u SPS bio je na ribanju kod lidera te stranke Ivice Dačića zbog curenja informacija u medijima o tome da im kasni plata, što je Kurir prvi objavio pre nekoliko dana.Dačić je, kako kaže naš izvor iz vrha stranke, poludeo što zaposleni prave dodatni problem, pored svih koji su se stvorili u SPS u poslednje vreme, od napada funkcionerke Ivane Petrović na koleginicu Dijanu Vukomanović do neizvesnosti zbog toga da li će biti u novoj vladi.Sproveo istragu- Zbog teksta u Kuriru neće skoro uplatiti plate jer je Ivica poludeo što su informacije procurile u medijima. Određeni broj zaposlenih prisustvovao je nekom neformalnom sastanku, što dosad nije bila praksa, jer su procurile informacije. Iako smo u blokadi, zaključak sa sastanka je da tek sada nećemo dobiti plate jer smo, uslovno rečeno, kažnjeni zbog toga. Plata će nam biti uplaćena kad se skine blokada, ali i kad se istraži ko je tu informaciju dao Kuriru - otkriva izvor iz SPS.Nekoliko zaposlenih u stranci potvrdilo je za naš list ove informacije, a dodatni bes kod socijalista ne izaziva samo izostanak zarada nego i to što su u kampanji zloupotrebljeni, a „niko ne ceni njihov trud“.Ma, taman posla- Lepo je što naša potpredsednica kaže da i ne zna da nam plate kasne, ali nije u redu da smo mi u stranci dobri samo kad je izborna kampanja i kad treba da se pokrije cela Srbija i da se radi i danju i noću - žali se jedan od zaposlenih.Dačić je to negirao, a na pitanje da li je reagovao u partiji povodom pisanja Kurira, kratko je odgovorio: „Ne, taman posla“.- Ma, kakav sastanak, nije bilo nikakvog sastanka. Nisam upućen u to - kaže Dačić.Juče niko od viših funkcionera stranke nije želeo da komentariše naše tvrdnje, ali smo od rukovodstva SPS nezvanično dobili potvrdu da plate kasne dvadesetak dana, ali tvrde da će to uskoro izmiriti.Pravdaju se- Bezveze se diže frka jer će sve biti isplaćeno ovih dana. Platni fond je četiri miliona dinara i sada gledamo kako da prikupimo novac. Imamo lokale koji su pod zakupom i jurimo te ljude da nam isplate dug da nadomestimo za plate. Očekujemo da to bude vrlo brzo rešeno. Jedini nalog koji je stigao s vrha jeste da svako radi svoj posao - poručili su u SPS.

Skratila pogani jezik Prepala se od Dijane IVANA PETROVIĆ SE SAKRILA U MIŠJU RUPULjudi iz SPS koji su preneli informaciju medijima o tuči Dijane Vukomanović i Ivane Petrović sada su na udaru u stranci, priča izvor iz te partije. Kad je to u pitanju, u SPS je zatišje jer se Ivana Petrović od tada nije pojavljivala u sedištu stranke, tvrde socijalisti.- Ona kao da se malo prepala i da je shvatila šta je uradila. Mada nama to koji je znamo deluje nemoguće jer znamo koliko je bahata, ali se ipak ne pojavljuje i kao da je podvila rep - otkriva jedan od socijalista.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track