POZADINA ATENTATA Naručilac ubistva naredio: Likvidirajte napadača na Beka!

Organizator napada na biznismena čisti tragove posle zločina

POZADINA ATENTATA Naručilac ubistva naredio: Likvidirajte napadača na Beka!

Politika -

Aleksandar Zdravković (38), atentator na Milana Beka, uhapšen u trenutku kad se pripremao da napusti Srbiju.

Aleksandar Zdravković (38), nekadašnji pripadnik zloglasnog „zemunskog klana“ koji je prekjuče uhapšen zbog sumnje da je pre godinu i po dana pokušao da ubije biznismena Milana Beka, izbegao je atentat prošle nedelje usred Beograda!Nepoznati napadač, nezvanično otkriva Kurir, pokušao je da ubije „zemunca“ koji je samo dan ranije pušten iz pritvora! A da stvar bude još dramatičnija - i kao u nekom ozbiljnom trileru - likvidaciju Aleksandra Zdravkovića najverovatnije je naručio isti čovek koji je naručio i ubistvo Milana Beka!Otkrio ga DNKNaš izvor iz istrage otkriva da su Zdravkoviću lisice stavljene u ponedeljak u trenutku kad se, uplašen za bezbednost, pripremao da napusti Srbiju.- Aleksandar Zdravković je na slobodi proveo tačno nedelju dana. Njemu se sudilo zbog otmice, bio je u bekstvu, ali je uhapšen u Belgiji i izručen Srbiji 29. aprila. Iz pritvora je pušten u ponedeljak, 11. jula, pošto je tužilaštvo odustalo od njegovog krivičnog gonjenja. Dan kasnije, nepoznata osoba pokušala je da ga ubije. Zdravković je imao puno sreće jer ga je metak pogodio u lakat. Preživeo je napad, ali je očigledno bio uplašen za život - kaže naš sagovornik.

Kako navodi naš izvor iz istrage, policija je posle pucnjave razgovarala sa Zdravkovićem, ali je on tada tvrdio da ne zna zbog čega bi neko pucao na njega.- Lekari su mu iz ruke izvadili metak, s kog je policija uzela njegov DNK. Na veliko iznenađenje istražitelja, njegov profil poklopio se s profilom DNK koji je pronađen na mestu na kom je pokušan atentat na Beka 14. novembra 2014! - otkriva izvor upoznat sa istragom.Policija i tužilaštvo odmah su počeli s prikupljanjem dokaza. - Sumnja se da je posle neuspelog pokušaja ubistva prošle nedelje „zemunac“ postao svestan da je meta čoveka koji je naručio likvidaciju Milana Beka. Sve ukazuje na to da je „šef“ odlučio da ukloni sve tragove i nezgodne svedoke koji bi mogli policiju i tužilaštvo da dovedu do njega - dodaje on.

Slađan KonstantinovićZdravković će danas biti priveden na saslušanje u tužilaštvo, gde može da se brani ćutanjem, prizna krivično delo i otkrije nalogodavce ili negira bilo kakvu umešanost u zločin na Senjaku.- Tokom saslušanja u policiji on je samo ćutao. Nije želeo čak ni da potvrdi svoj identitet kad su ga pitali da li se zove Aleksandar Zdravković. Odlučio je čak da ne angažuje drugog advokata, već da angažovanog, koji ga je ranije zastupao, sačeka da se vrati s mora - kaže naš sagovornik.Istražitelji još uvek proveravaju eventualnu povezanost nekadašnjeg pripadnika „zemunskog klana“ sa nekim drugim kriminalnim grupama, kao i Ivanom Adrovcem, za koga se spekulisalo da je posredovao između izvršioca i nalogodavca zločina. Takođe, proverava se i eventualna umešanost još nekoliko osoba iz kriminalnog miljea u pokušaj atentata na biznismena.- Konkretno, proverava se eventualna uloga Slađana Konstantinovića, mlađeg brata „zemunca“ Ninoslava Konstantinovića, čiji se svaki trag izgubio posle ubistva Zorana Đinđića 2003. godine. U grupi Ninoslava Konstantinovića bio je i uhapšeni Zdravković. Prema našim saznanjima, on i Slađan su vrlo bliski prijatelji, skoro nerazdvojni - dodaje naš sagovornik i podseća da je i mlađi Konstantinović bio hapšen zbog ubistva navijača Rada 2013, ali je posle oslobađajuće presude Apelacioni sud naložio novi postupak.

HronologijaAtentat na Beka14. 11. 2014. Dvojica nepoznatih napadača upucali su Beka sa dva hica ispred njegove kuće na Senjaku15. 11. 2014. Ministar policije Nebojša Stefanović izjavljuje da su forenzičari pronašli čaure, a da atentatori najverovatnije nisu profesionalci22. 11. 2014. Beka otpuštaju iz bolnice27. 11. 2014. Policija poziva na saslušanje Stanka Subotića, koji odbija poligrafa i negira umešanost28. 11. 2014. Miroslav Mišković takođe negira umešanost4. 1. 2015. Smene u policiji zbog loše istrage, načelnik UKP Nebojša Marković smenjen, na njegovo mesto dolazi Dragan Kecman17. 7. 2015. Uhapšena Maja Adrovac (33) nakon što je ustanovljeno da se njen DNK poklapa sa onim na čauri18. 7. 2015. Adrovčeva negira umešanost u ubistvo, protiv nje se pokreće istraga9. 9. 2015. Beko na saslušanju ne prepoznaje Adrovčevu9. 11. 2015. Podignuta optužnica protiv Adrovčeve zbog pomaganja u atentatu10. 3. 2016. Počelo suđenje, Beko izjavljuje da policija nije rešila slučaj17. 6. 2016. Sud oslobađa Adrovčevu zbog nedostatka dokaza18. 6. 2016. Smenjen načelnik UKP Dragan Kecman, na njegovo mesto dolazi Ratko Kostić18. 7. 2016. Uhapšen Aleksandar Zdravković zbog sumnje da je pucao u Beka

U štampanom izdanju Kurira možete pročitati i ovo:

Pas velik kao tele izujedao stariju ženu i njenu pudlu

Makarona ručao sa Sandrom Afrikom u Pržnu, dok je Tamara Đurić na Mikonosu

Policijski komandir uleteo s kolima u obeleženu rupu na nadvožnjaku, pa probao da prikrije nesreću

Firma "Ozon" mesečno zaradi oko 50.000 evra od naplate toaleta na pijacama, a ni vodu ne plaćaju

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track