ČOKOLINDA: Iznervirala Hrvate al’ oduševila Šešelja
Foto: Profimedia

ŠOK

ČOKOLINDA: Iznervirala Hrvate al’ oduševila Šešelja

Politika -

Hrvatsku predsednicu tamošnja javnost linčovala jer je deci uz svoju sliku poklonila i po slatkiš iz Srbije, što je lider SRS pohvalio rekavši da mu je „Kolindica sada veoma draga“

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović je povodom Dana dubrovčkih branitelja grupi dubrovačke dece, uz svoju fotografiju, podelila i čokoladice iz Srbije. I tu ne bi bilo ničeg spornog da ovaj njen gest nije naišao na žestoku osudu hrvatske javnosti, ali i simpatije i oduševljenje njene noćne more - lidera SRS Vojislava Šešelja!

Hrvatska javnost je o potezu tamošnje predsednice saznala nakon što je to na svom Fejsbuk profilu obelodanio jedan roditelj uz fotografiju čokoladice.Hrvati se uznemirili- Morao sam ovo da stavim da vidite u kakvoj državi živimo, bio je njegov vrtić na prijemu kod Kolinde i ovo je dobio iz njenih ruku, njezinu sliku i čokoladu iz Srbije, pa je li ovo žalosno, i to na Dan dubrovačkih branitelja. Bravo! - naveo je ovaj roditelj, a preneo Dubrovački dnevnik.

Izazvala haos... „Sporna“ čokoladica iz Srbije
Izazvala haos... „Sporna“ čokoladica iz Srbije

Reč je čokoladici s pirinčem „moni“, koju proizvodi „Pionir“ iz Subotice.Kako pišu hrvatski mediji, „nejasno je šta je za Hrvate veća provokacija. To što je Kolinda Grabar Kitarović podelila deci srpske čokadice ili to što je u maniru severnokorejskog diktatora Kim Džong Una deci iz vrtića poklonila i svoju fotografiju s potpisom otisnutim zlatnim slovima“.Portal Index.hr pokušao je da od Kitarovićeve dobije komentar ovog poteza, ali je, kako se navodi, njen portparol Luka Đurić ignorisao pitanje.I dok je hrvatska javnost zbog srpskih čokoladica linčuje, lider SRS Vojislav Šešelj je oduševljen.- Poslao sam svojoj miljenici Kolindici ceo šleper srpskih čokolada i ona je to deci podelila. Sad mi je mila i draga. Uz šleper čokoladica poslao sam joj i pismo - „Kolindici s ljubavlju“ - rekao je u svom stilu Šešelj za Kurir.Dodao je i da je kritikuje i „sprda se s njom“ kad vređa i pljuje Srbe, a da je najnovijim gestom zaslužila samo pohvale i simpatije.Nevešto pranjePosle „incidenta“ sa čokoladicama, stiglo je objašnjenje iz kabineta Kitarovićeve.- Srpske čokoladice su nabavljene od firme „Žitnjak“, koja je u vlasništvu „Agrokora“. Spomenutim prigodnim paketom upotpunjena je korpa puna hrvatskih proizvoda, što je rezultiralo time da se među tri stotine proizvoda nađe i nekoliko spornih - naveli su iz kabineta.

Poslanik Arsen Bauk obelodanioTUĐMAN S PARTIZANSKOM KAPOMPoslanik opozicionog SDP u Hrvatskom saboru Arsen Bauk na Fejsbuk profilu objavio je fotografije Franje Tuđmana iz mlađih dana s partizanskom kapom i petokrakom.- Od danas se u mom uredu nalazi slika prvog hrvatskog predsednika dr Franje Tuđmana u partizanskoj uniformi s petokrakom. Pozivam sve ove koji su „za dom spremni“ da dođu i da je skinu. Ako im nije „delikatno“ - napisao je Bauk.

Ekipa Kurira

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track