CRNA RUKA PRETI PREMIJERU: Ubiti štakora Vučića!
Foto: Dragana Udovičić

Udar na državu: Tajna organizacija preti predsedniku vlade zbog Počuče

CRNA RUKA PRETI PREMIJERU: Ubiti štakora Vučića!

Politika -
Navodno patriotsko udruženje na Fejsbuku upozorilo da je mobilisalo „sve svoje ljudstvo i sva sredstva“, kako bi ispunili krajnji cilj - ubistvo premijera

BEOGRAD - Tajna organizacija Crna ruka Srbija zapretila je smrću premijeru Aleksandru Vučiću! Kako su naveli, oni su organizovali „javni lov“ na predsednika Vlade zbog toga što je, kažu, „naručio hapšenje Radomira Počuče kako bi bio isporučen Srbiji“! Ova organizacija je upozorila i da je mobilisala „sve ljudstvo i sredstva koja su im na raspolaganju“, a premijerova „fizička likvidacija“ im je, kako su naveli, krajnji cilj!Gladni osveteSkandalozne pretnje premijeru objavljene su na Fejsbuku, a potpisao ih je izvesni Goran Vlade Kerkez, u ime, kako je napisao, organizacije Crna ruka Srbija.„Zbog naručenog hapšenja od strane Aleksandra Vučića, koji je preko BIA pokušao da se osveti Radomiru Počuči u cilju njegovog izručenja Srbiji, obaveštavamo srpsku javnost da su srpske patriote u ovom trenutku okupljene u tajnoj organizaciji Crna ruka Srbija organizovale javni lov na imbecila i potencijalnog samoubicu koji ugrožava srpski narod i državu svojom izdajom i kriminalom“, navedeno je u pretećoj poruci, u kojoj dalje piše:„Fizička likvidacija ovog veleizdajnika je krajnji cilj, pa smo u tu svrhu mobilisali sve ljudstvo i sredstva koja nam stoje na raspolaganju! Nakon likvidacije ovog štakora srpski narod će detaljno biti informisan putem interneta. Smrt Vučiću, sloboda Srbiji!“Uhvatiti celu bulumentu

Momir Stojanović, predsednik skupštinskog Odbora za kontrolu službi bezbednosti i nekadašnji pripadnik VBA, upozorava da ozbiljna zemlja ne bi smela da dozvoli ovako nešto.- Neophodno je da nadležni organi ispitaju o kakvoj je organizaciji reč i koliko su njihove pretnje ozbiljne. Ne bi smelo da se dozvoli da svako preti predsedniku Vlade Srbije - istakao je Stojanović.Kriminolog Dobrivoje Radovanović ocenio je da će onaj ko je pretio premijeru ubistvom morati krivično da odgovara.- Bezbednosno informativna agencija bi svakako trebalo da uhvati celu tu bulumentu kako bi proverila njihove namere. Ipak, kad se planira nečija likvidacija, a pogotovo nekoga ko je visoki državni funkcioner, poput predsednika vlade, to se radi u najvećoj mogućoj tajnosti - rekao je Radovanović.Nije prvi put

Inače, ovo nije prvi put da premijeru prete smrću - pre dve godine reprezentativac u padobranstvu Aleksandar Cvetković priveden je zbog sumnje da mu je pretio ubistvom. Takođe pre dve godine, novinar lista Pečat Pavle Ćosić priveden je jer je nudio 20.000 evra za ubistvo Vučića, kome su SMS pretnje stizale uoči potpisivanja Briselskog sporazuma.Podsetimo, Radomira Počuču zvanog Grizli i njegovog druga Vlada Stanića iz Šajkaša priveli su pre devet dana pripadnici srpskog puka pri Ministarstvu odbrane samoproklamovane Donjecke narodne republike (DNR) i zapretili im streljanjem.

Nebojša StefanovićOTKRIVENA ADRESA GRUPE

Ministar policije Nebojša Stefanović rekao je da je policijsko odeljenje za visokotehnološki kriminal otkrilo jednu od zemalja iz koje su došle pretnje.- Ozbiljno shvatamo pretnje i sve analiziramo, a u ovom konkretnom slučaju oslanjamo smo i na međunarodnu pomoć. Premijeru se najviše preti, a to je nedopustivo kao i kad se radi o bilo kom drugom pojedincu - rekao je Stefanović.

TužilacZAPREĆENA KAZNA DO OSAM GODINA

Branko Stamenković, tužilac za visokotehnološki kriminal, kaže da rade na konkretnom slučaju.- Za krivično delo ugrožavanja životne sigurnosti zaprećena je kazna od jedne do osam godina zatvora. Ipak, ne bih da prejudiciram dok se ne završi istraga - rekao je Stamenković.

Neposredno pre hapšenjaPOČUČA ZA ŠIVAĆOM MAŠINOMRadomira Počuču američka televizija snimila je, pretpostavlja se, neposredno pre hapšenja kako za šivaćom mašinom zašiva svoju uniformu.- Nismo ovde da ubijamo, već da branimo, i svi Srbi su ovde da se bore za Novorusiju - kazao je on.

Njima i njihovim porodicama su pretili smrću

Ivica DačićIvan S. (26) telefonom zapretio da će Dačiću ubiti decu 9. oktobra 2013.Stizale mu SMS pretnje smrću zbog najave potpisivanja Briselskog sporazuma 20. aprila 2013.Bojan KostrešFunkcioneru LSV pismom zaprećeno da će „dobiti metak u čelo“ 27. aprila 2013.Čedomir JovanovićLideru LDP i celoj njegovoj porodici udruženje Srbi iz Srbije, Vojvodine i Kosova, Srbi svi pretilo likvidacijom 26. novembra 2011.Boris TadićBivši biznismen Dragan Marić upao s dve „kašikare“ u Predsedništvo tražeći poravnjanje spora s „Jatom“ 21. maja 2009.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track