CRNOGORSKA MAFIJA IMALA SPISAK ZA LIKVIDACIJU: Hteli da ubiju člana Vlade Srbije!

Istraga

CRNOGORSKA MAFIJA IMALA SPISAK ZA LIKVIDACIJU: Hteli da ubiju člana Vlade Srbije!

Politika -

Proveravaju se indicije da je petočlana kriminalna grupa uhapšena u Beogradu, osim ubistva Veselina Milića, planirala i ubistvo državnog funkcionera.

Pripadnici kriminalne grupe koji su uhapšeni u dve akcije u Beogradu zbog sumnje da su nezakonito nosili oružje i falsifikovali dokumenta, osim navodne pripreme ubistva načelnika beogradske policije Veselina Milića, nameravali su da u prestonici likvidiraju još jednog funkcionera Vlade Srbije, saznaje Kurir.Kako izvor Kurira upućen u istragu otkriva, tokom prikupljanja dokaza protiv petorice crnogorskih državljana došlo se do nove potencijalne žrtve koju su planirali da stave na nišan.

Falsifikovana dokumenta

- Iako su oni zasad procesuirani zbog oružja koje je pronađeno u BMW u kom je policija zaustavila i uhapsila Nemanju Zurovca (20) i Strahinju Kneževića (29), kao i falsifikovanja dokumenata pronađenih kod Vladimira Roganovića, Igora Bošnjaka i Luke Medića, rad na rasvetljavanju krivičnih dela koja su, kako se sumnja, pripremali se nastavlja. Istraga je došla do novih šokantnih otkrića - da je meta napada osim šefa beogradske policije trebalo da bude i jedan visoki funkcioner Vlade koji ima veze i sa sportom - kaže naš sagovornik, ne želeći da otkriva o kome je reč dok se ne prikupe svi dokazi.

- Istražitelji koji danonoćno rade na ovom slučaju veruju da je motiv planiranog napada na Milića osveta za to što je beogradska policija, hapšenjem narko-dilera i drugih učesnika teških krivičnih dela, zadala veliki udarac kriminalnim grupama - dodaje on.Inače, u akciji policije i Prvog osnovnog tužilaštva, koja je i juče nastavljena u Beogradu, zbog falsifikovanja dokumenata i navođenje na overavanje neistinitog sadržaja, juče je ponovo uhapšen istaknuti član jednog crnogorskog klana i brat Duška Roganovića koji je 25. aprila u eksploziji bombe u Herceg Novom teško povređen, Vladimir Roganović.- On je uhapšen u nastavku akcije suzbijanja teških krivičnih dela koja su planirana na teritoriji Srbije - navodi on.Istovremeno, crnogorska i srpska policija pokušavaju da razmenom informacijama dođu do naručioca i motiva kako za napad na Duška Roganovića, koji se preklopio sa hapšenjem njegovog brata i ostalih saradnika u Beogradu, ali i nalogodavca krvavih zločina za koje su se navodno pripremali.

Spremali mu likvidaciju... Veselin Milić, šef beogradske policije
Spremali mu likvidaciju... Veselin Milić, šef beogradske policije

Sačekuša za šefa policije

Podsetimo, kako je Kurir pisao, Zurovac i Knežević su uhapšeni kada su se vraćali sa mesta na kom su vežbali gađanje iz pištolja s prigušivačem, a u BMW je pronađen i karton u koji su pucali. Tokom istrage utvrđeno je da su u blizini zgrade u kojoj živi Milić iznajmili „štek-stan“ u kom su boravili.

Stan je od vlasnika, kako je utvrđeno, iznajmio Luka Medić, koji je priveden krajem aprila zbog falsifikovanih dokumenata. Inače, Medić je bio blizak saradnik ubijenog vođe navijača Partizana Aleksandra Stankovića, zvanog Sale Mutavi, kao i Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja, koji je uhapšen zbog likvidacije Vlastimira Miloševića.

- Kada je Belivuk uhapšen u jednom restoranu u Beogradu, sedeo je za stolom s nekoliko prijatelja koji su tada privedeni. Među njima je bio i Strahinja Knežević, koji je ubrzo pušten - podseća naš sagovornik.

Duško RoganovićODBIO SARADNJU S POLICIJOMDuško Roganović, koji je posle eksplozije bombe postavljene pod njegov „golf“ 25. aprila u Herceg Novom ostao bez obe noge, kako su preneli crnogorski mediji, odbio je saradnju s policijom, tvrdeći da ne zna ko bi to mogao da učini.Podsetimo, Duško Roganović je pravosnažno osuđen na osam godina zatvora zbog ubistva navijača Crvene zvezde Marka Vesnića. Prema nezvaničnim informacijama, policija vodi istragu u više pravaca, a ne isključuje se mogućnost da je zločin povezan s velikom akcijom hapšenja u Beogradu.

EKSKLUZIVNO! CG MAFIJA HTELA DA UBIJE ŠEFA POLICIJE! Veliko hapšenje u Beogradu

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Ne pričaj sa njim, upucaj ga! Komišijska čarka prerasla u obračun pištoljem!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track